Mişel Aoun Beşer Esad’a destek verdi

  • 21 Kasım 2016
  • 1.071 kez görüntülendi.
Mişel Aoun Beşer Esad’a destek verdi

Lübnan cumhurbaşkanı Mişel Aoun, Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın teröristlere karşı zaferinin zaruri olduğunu söyledi.

İSNA’nın haberine göre, Aoun, Fransızca  yayınlanan Francecatholique adlı dergiye yaptığı açıklamada,  Suriye buhranının  halledilmesinin bölge ve uluslararası güvenlik açısından önemli olduğunu belirterek, Suriye cumhurbaşkanının  teröristler karşısında yenilmesi halinde Suriye’nin Libya’ya dönüşeceğini söyledi.

Lübnan’ın yeni cumhurbaşkanı, Suriye’nin dağılmasının önlenmesi konusunda Beşar Esad’ın çok önemli rolünün olduğunu belirterek, Suriye aleyhinde bölge ve bölge dışı güçler ve teröristlerin komploları karşısında Suriye  cumhurbaşkanına destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Lübnan konusuna da değinen Mişel Aoun, bölge ve uluslararası meselelerde ülkesinin bağımsız hareket edeceğini söyledi.

Mişel Aoun, Lübnan güçleri ile Hizbullah güçlerinin birliğine de işaretle, bu meselenin Lübnan halkı için sebat ve güvenliğin garantisi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.