Irak, 60 bin kişilik gönüllü halk gücüyle el-Anbar’ı kurtarmaya hazır

  • 12 Nisan 2015
  • 779 kez görüntülendi.
Irak, 60 bin kişilik gönüllü halk gücüyle el-Anbar’ı kurtarmaya hazır

Irak Bedir teşkilatı sözcüsü, el-Enbar eyaletinin kurtarılması amacıyla 60 bin kişilik gönüllü halk gücünün hazır vaziyette bulunduğunu bildirdi.

Irak, Borasa haber ajansının, Irak Bedir teşkilatı sözcüsü Kerim Nuri’den naklen bildirdiğine göre, sivil gönüllü halk güçlerinin el-Anbarı kurtarmak amacıyla her an gelebilecek bir emri beklediklerini bildirdi.

El-Anbar’ın kurtarılması amacıyla geçtiğimiz Çarşamba ordu güçleri  operasyon başlatmışlardı.

Irak Bedir teşkilatı sözcüsü ayrıca halk güçlerinin hükümet tarafından gerekli düzenlemeler ardından halı hazırda Irak silahlı kuvvetlerinin bir parçası olduğunu, zira bu güçlerin, IŞİD’i işgal etmiş oldukları bölgelerden dışarı atma kudretine sahip olduklarını muhtelif operasyonlarda kanıtladıklarını söyledi.

Irak Bedir teşkilatı sözcüsü, halk güçlerinin 120 bin kişiden oluştuğunu ve onların 60 bininin askeri operasyonlara katıldıklarını söyledi.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.