Obama: ABD ve İsrail bir aile gibidir

  • 29 Ağustos 2015
  • 939 kez görüntülendi.
Obama: ABD ve İsrail bir aile gibidir

ABD başkanı İsrail ile bir takım anlaşmazlıkların bulunmasına rağmen, halen İsrail rejimini desteklediğini bildirdi.

Presstv’nin bildirdiğine göre dün Yahudi topluluğuna hitaben konuşan ABD Başkanı Barack Obama, Ortadoğu’da İsrail’i desteklemeye bağlı kaldığını söyledi.

Obama, internet üzerinden yayınlanan röportajda, ABD’deki Yahudi toplumunun P5+1 ülkeleri ile İran arasında varılan anlaşmaya dair sorularını  yanıtladı.

Washington ile Telaviv arasında var olan anlaşmazlıklara da değinen Obama, Amerika’nın İsrail ile bir aile gibi olduğunu ve tüm aileler gibi kendi aralarında da ihtilaf ve anlaşmazlıkların olduğunu söyledi.

Kongre’nin, P5+1 ülkeleri ile İran arasında varılan anlaşmayı reddetmesi halinde, ellerinde askeri eylemde bulunmak dışında başka seçeneğin pek kalmayacağını söyledi.

Kendisine yöneltilen eleştirilerde, “ABD’nin askeri eylemde bulunması  gerekmediği, tek başına yaptırımlar uygulayıp, hatta bunları ikiye  katlayabileceğinden bahsedildiğini” anımsatan Obama, uluslararası toplumun  desteği alınmadan uygulanan yaptırımların etkili olmadığının daha önce  görüldüğüne işaret etti.

Obama, şu anda varılan anlaşmaya yönelik uluslararası toplumunun  ortaya koyduğu fikrin reddedilmesi halinde  İran’ın uluslararası alanda çok büyük sempati kazanacağına ve üzerindeki yaptırım baskının eriyeceğine dikkati çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.