Emir Abdullahiyan: Mescidi Aksa’daki başarı Filistin direnişinin bir sonucudur

  • 01 Ağustos 2017
  • 979 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Mescidi Aksa’daki başarı Filistin direnişinin bir sonucudur

İran İslami Şura Meclisi Başkanının uluslararası işler özel danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Mescidi Aksa kapılarını yeniden müslümanlara açmak zorunda kalan siyonist İsrail karşısındaki bu başarının gerçekte Filistin milletinin direnişinin bir sonucu olduğunu söyledi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Beyrut’ta dün Filistin İslami Cihad Hareketi  genel sekreteri Ramazan Abdullah Şallah ile görüşmesinde, yeniden İran İslam Cumhuriyetinin  Filistin halkı ve direniş gruplarının terör rejimine karşı mücadelesine desteğini bildirdi.

Emir Abdullahiyan, Mescidi Aksa ve Kudüs’teki son gelişmelerin  korsan rejim İsrail’e karşı tek etkili yolun ‘direniş ve mücadele’ olduğunu gösterdiğini söyledi.

İslam ülkeleri ve Filistinli gruplar arasında vahdetin zaruri olduğunu belirten Emir Abdullahiyan, ancak bu yolla terör rejiminin işgal ve tehditlerine karşı konulabileceği ve sonuç alınabileceğini söyledi.

Sözkonusu görüşmede Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreteri de, İran halkı ve devletinin Filistin’e yönelik  desteğine teşekkür ederek, işgalci İsrail rejiminin  Mescidi Aksa’daki son kısıtlamaya dayalı girişimlerden geri adım atmak zorunda kalmasının temelinde  müslümanlar ve hristiyanlar başta olmak üzere  bütün Filistin halkının  direnişinin bir neticesi olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, dün Lübnan meclis başkanı Nebih Berri ile görüşmesinden sonra basına yaptığı açıklamada, Arsal tepelerinin tekfirci terör örgütlerinin işgalinden kurtarılmasını  tebrik ederken bu zaferin şifresinin ‘millet, direniş ve ordu’  dengesi olarak açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.