İran-Hamas ilişkileri en iyi seviyededir

  • 22 Ekim 2017
  • 1.165 kez görüntülendi.
İran-Hamas ilişkileri en iyi seviyededir

İran Dışişleri Bakan Danışmanı Hüseyin Şeyhülislam, El Mayadeen kanalına verdiği röportajda, İran-Hamas ilişkilerini değerlendirdi.

Bu bağlamda Şeyhülislam, “Hamas direnişin bir parçası olduğu için imkanlar elverdiğince onların taleplerini yerine getirmeye çalışacağız. Şu anda İran-Hamas ilişkileri en iyi seviyededir” ifadelerinde bulundu.

Şeyhülislam sözlerine şöyle devam etti: Hamas, Siyonist Rejim’e karşı mücadelesini sürdürecektir, zira Hamaslılar, teröristlerin Siyonistlerin safında olduğunu iyi biliyorlar. Öte yandan Hamas kararlarını vermekte özgürlüğe sahiptir ve hiçbir zaman Hamas’ın kararlarını empoze etmeye çalışmadık.

Şeyhülislam, “Hamas’ın sergilediği tutumlarına bakmaksızın İran’ın safında yer aldığını biliyoruz. Bize göre, Hamas vazgeçilmez bir unsur olarak Filistin’in tamamını kurtarma stratejimize tümüyle inanmaktadır” açıklamalarında bulundu.

İran’ın karşısında ABD başta olmak üzere Siyonist Rejim ve bazı Arap devletlerinden oluşan istikbar cephesinin bulunduğunu kaydeden İran Dışişleri Bakan Danışmanı, “Bölgenin kanser tümörü olan Siyonist Rejim’in ortadan kaldırılması konusunda İran’a yakın ve güvenilecek en yakın taraf Hamas’tır” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.