HAMAS’ın üst düzey yetkilisi: Trump’ın kararı cehennem kapılarını aralamakta

  • 07 Aralık 2017
  • 1.114 kez görüntülendi.
HAMAS’ın üst düzey yetkilisi: Trump’ın kararı cehennem kapılarını aralamakta

Filistin Ä°slami DireniÅŸ Harekete HAMAS’ın üst yetkililerinden Ä°smail Rıdvan, ABD baÅŸkenı Donald Trump’ın Amerika’nın Ä°srail elçiliÄŸinin Kudüs’e taşıması kararının cehennem’in kapısını aralayacağını bildirdi.

Pars Today haber ajansının verdiÄŸi habere göre Filistinli milli ve Ä°slami gruplar, ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın Amerikan BüyükelçiliÄŸini Kudüs’e taşıma kararını “büyük bir komplo” olarak nitelendirdi.
Filistinli gruplar, Trump’ın kararının Filistin halkına, Araplara ve Müslümanlara yönelik siyasi ve tarihi bir cinayet olduÄŸunu belirtti.

Hamas’ın çağrısı gerçekleştirilen protesto gösterisinde konuşma yapan Hamas yöneticilerinden İsmail Rıdvan; Trump’ın bu kararı ile ABD ve Siyonist İsrail için cehennemin kapılarının açıldığını belirtti.

Kudüs’ün ilelebet Filistinlilerin başkenti olacağını belirten Rıdvan bu karara karşı direniş güçlerinin tüm imkanlarını kullanarak mücadele edeceğini ve Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin Yönetiminin de gerekli adımları atmasını gerektiğini açıkladı.

Rıdvan, İslam ülkelerinin acilen Siyonist İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmesini ve elçiliklerin kapatılmasının gerektiğini söyledi.

Fetih liderlerinden Imad El-AÄŸa, ABD BaÅŸkanı’nın kararının iÅŸgal rejimi yanlısı olduÄŸunu ve Amerika’yı Filistin halkıyla savaÅŸ haline soktuÄŸunu ifade etti.

El-AÄŸa, Filistinli grupların bugün (6 Aralık ÇarÅŸamba) Gazze’de düzenlediÄŸi protesto gösterisinde yaptığı konuÅŸmada, Amerika’nın adımının uluslararası hukuku ve anlaÅŸmaları hiçe saydığının kanıtı olduÄŸunu söyledi.

Halk Cephesi Genel Komutanlık liderlerinden Luey El-Karyuti de gruplar adına yaptığı konuÅŸmada, Kudüs kentinin YahudileÅŸtirme faaliyetlerine ve Filistin halkının tehcire maruz kaldığı bir dönemde ABD BaÅŸkanı’nın kararının planı tamamladığını kaydetti.

ABD’nin büyükelçiliÄŸini Kudüs’e taşımasının Kudüs’ün ikinci kez iÅŸgal edilmesi anlamına geldiÄŸini bildiren El-Karyuti, “Amerika, iÅŸgalciyi koruduÄŸunu ve halkımıza karşı düşmanlıkta ona ortak olduÄŸunu her geçen gün daha çok ortaya koyuyor” dedi.

Filistinli gruplar, El-Karyuti tarafından okunan ortak bildiride, Filistin KurtuluÅŸ Örgütü’nün iÅŸgal rejimini tanıma kararını geri çekmesini ve Oslo AnlaÅŸması’nın sona erdiÄŸini ilan etmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.