İran’ın Katar elçisi: Halkın oyları sonucu güç değişimi İren İslam Cumhuriyetinin en büyük kazanımlarındandır

  • 12 Şubat 2018
  • 962 kez görüntülendi.
İran’ın Katar elçisi: Halkın oyları sonucu güç değişimi İren İslam Cumhuriyetinin en büyük kazanımlarındandır

İran’ın Katar Büyük Elçisi dün Katar’ın başkenti Doaha’da İslam İnkılabının zafer yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, İran’da İslam nizamının kurulduğu 40 yıl içinde 40’ı aşkın seçimin İran’da düzenlenmesinin İran İslam Cumhuriyetinin en önemli kazanımlarından biri olduğunu bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre İran’ın Katar büyük elçisi Muhammed Ali Süphani bu konuşmasında İran’ın son 40 yıl içinde düşmanlarca kendine karşı oluşturulan tüm engeller, komplolar, savaş ve saldırılara, yaptırımlara rağmen kesinlikle kendi hedeflerinden el çekmediğini, özgürlük, bağımsızlık, kalkınma alanındaki çabalarını artırarak sürdürdüğünü bildirdi.

Müzakere ve diyalogun bölgesel ve uluslararası meselelerin çözümünde en etkili ve ana kilidi olduğunu belirten Süphani, KOEP nükleer anlaşmasının bölgesel ve uluslararası anlaşmazlıkların çözümlenmesinde iyi bir örnek olduğunu belirtti.

İran’ın Lübnan büyük elçisi de, İslam dünyasının bugün tüm müslümanların birlik ve dayanışmasına ihtiyacı olduğunu bildirdi.

İran’ın Lübnan elçisi Muhammed Fethali Beyrut’ta düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada bugün siyonist İsrail’e, müstekbirliğe ve tekfiri terör örgütlerine karşı sağlanan zaferin birlik ve dayanışma sayesinde olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.