İranlı Uzmanlardan Hanizade: Washington, Terör Örgütlerini Organize Ederek Şam’a Saldırmayı Hedefliyordu

  • 03 Mart 2018
  • 960 kez görüntülendi.
İranlı Uzmanlardan Hanizade: Washington, Terör Örgütlerini Organize Ederek Şam’a Saldırmayı Hedefliyordu

Arap Dünyasındaki gelişmeleri takip eden İranlı uzmanlardan Hanizade; ABD’nin güvendiği beş terör örgütünü ‘IŞİD, el-Kaide, Nusra Cephesi, Ceyşül-İslam ve Leva-i Tevhit’i’ organize ederek Şam’ı işgal etmeye çalıştığını ifade etti.

Arap dünyası uzmanlarından Hasan Hanizade Tesnim’e yaptığı açıklamada; Suriye’de 30 günlük ateşkes kararnamesinin onaylanması hakkında; Washington’un terörist grupları organize etmek suretiyle Şam’ı ele geçirmeye çalıştığını ancak, son ateşkes ile ABD’nin planının suya düştüğünü ifade etti.

Washington’un Doğu Guta’daki teröristlerle ile temasına dikkat çeken uzman, Doğu Guta’nın oldukça stratejik bir bölge olduğunu ve Şam’ı kuzeydoğu ve güneye bağladığını, bu nedenle ABD’nin güvendiği beş terör örgütünü ‘IŞİD, el-Kaide, Nusra Cephesi, Ceyşül-İslam ve Leva-i Tevhit’i’ organize ederek Şam’ı işgal etmeye çalıştığını ifade etti.

ABD’nin terör örgütlerini organize etmekten iki hedef peşinde olduğuna dikkat çeken İranlı uzman; ABD’nin birinci hedefinin Şam’ı işgal edip, Beşar Esad yönetimini düşürmek ve kukla bir rejimi iktidara getirmek olduğunu, ikinci hedefinin de teröristleri işgal altındaki Golan Tepeleri’nin eteklerinden Dera’ya kadar alana konuşlandırmak suretiyle Siyonist rejimin güvenliğini sağlamak olduğunu belirtti.

Suriye yönetimi ve direniş cephesinin ABD’nin planlarının farkında olduğunu hatırlatan uzman; Suriye yönetiminin Doğu Guta’da terörist gruplara karşı geniş çaplı operasyon başlattığını kaydetti.

Terörist grupların yenilmesine değinen Hanizade; ABD, İngiltere ve Fransa’nın Siyonist rejim ve Suudi Arabistan’ın desteğiyle Güvenlik Konseyi’nden Suriye’deki terörist grupların kendini yeniden toparlamaları için bir aylık molaya dair kararnameyi geçirdiğini, ancak Rusya ve direniş cephesinin uyanıklığıyla, el-Kaide, IŞİD ve Nusra Cephesi’nin ateşkes kapsamına alınmadığını vurguladı.

Türkiye güçlerinin Afrin, Menbiç ve İdlip’te ve teröristlerin Doğu Guta’da bulunduğu için Türkiye’nin iki kriz ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken İranlı uzman; Moskova’nın Suriye ile Türkiye arasında temas kurmaya çalışmak suretiyle Türk askerlerinin İdlip’ten çekilmesini sağlamaya çalıştığını, ancak Doğu Guta meselesinin daha çetrefil olduğunu vurguladı.

Arap dünyasındaki olan bitenleri yakından takip eden İranlı uzman Hanizade; Amerikalıların gelinen noktada Doğu Guta üzerine yoğunlaşarak, Şam’a ciddi zarar vermeye ve burayı istikrarsızlaştırmaya çalıştığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.