Yemenliler Amerika’nın İran’a karşı propagandasına karşılık verdi

  • 09 Temmuz 2018
  • 1.688 kez görüntülendi.
Yemenliler Amerika’nın İran’a karşı propagandasına karşılık verdi

Yemen devrimi yüksek komite başkanı yaptığı açıklamada, “Eğer Amerika İran’ın Yemen’e Balistik füze verdiğine dair suçlamasını doğrulayacak yeterli belge ve kanıtı olsaydı Hollywood oyunlarına gerek kalmazdı” dedi.

Amerika’nın birleşmiş milletler temsilcisi Nikki Haley 11 Aralık 2017 tarihinde Arabistan’ın savunmasız Yemen halkını bombalamak için Washington’un kayıtsız şartsız verdiği silah desteğine değinmeksizin, bir metal parçası karşısında durarak İran’ın Yemen’de Ensarullah hareketini, Riyad’a saldırmak için Balistik füze ile donattığını iddia etti.

Mehr Haber Ajans’ının dün bildirdiğine göre Muhammed Ali el-husi, Sputnik habere verdiği mülakatta, saldırgan Suudi ittifakının Yemen’e saldırılarını haklı çıkarmak için İran füzeleri kullandığını söylentisini kullandığını ve Amerika da Yemen karşıtı savaşı haklı çıkarmak için geniş medya propagandasına başvurduğunu belirtti.

Yemen devrimi yüksek komite başkanı ayrıca Amerika tarafından benzer söylentilerin, kendisinin Yemen halkına karşı işlenen cinayetler ortaklığını örtbas etmek hedefi ile gündeme getirdiğini söyledi.

Muhammed Husi ayrıca saldırgan ülkelerin hava, kara ve denizden Yemen’i kuşattıklarını, tüm geçiş kapılarının kontrol ettikleri bir dönemde, Birleşmiş Milletler ve BMGK’nin Yemen kuşatmasına karşı sessiz kalmakla Yemen halkının katliamına ortak olduklarını sözlerine ekledi.

Arabistan ve müttefiklerinin başlattıkları savaş,şimdiye kadar en az 14 bin Yemenlinin ölümü, on binlercesinin yaralanması ve milyonlarcasının mülteci duruma düşmesine sebep olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.