İmam Seyyid Ali Hamanei Gaziler Günü’nü Kutladı

  • 29 Mart 2020
  • 875 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei Gaziler Günü’nü Kutladı

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, Hz. Abbas’ın veladet günü yıldönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak gazileri kutladı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei mesajında şöyle dedi:

Ebediyete dek Kerbela bayraktarı onurunu taşıyan ve Haşimoğulları Ayı olarak lakaplandırılan Hz. Ebulfazl Abbas’ın veladet yıldönümü dolayısıyla bu günün adı ile taçlandırılan aziz gazilerimizi kutluyorum. Siz gazilerimiz, fedakar mücahitler ve yaşayan şehitlersiniz ve gönlünüz ve gözünüz ilahi mükafatla aydınlanacaktır.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei mesajının sonunda yüce Allah’tan gazilerimize ve ailelerine sabır, sıhhat, izzet ve iyilik dileğinde bulundu.

Her yıl Gaziler Günü dolayısıyla Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei’yi temsilen çok sayıda heyet, ülke genelinde gazilerin evline giderek onları takdir ve yad ederken, bu yıl korona virüs salgını yüzünden bu etkinliğin sağlık gerekçesiyle askıya alındığı belirtildi.

Bugün 4 Şaban 1441, 29 Mart 2020, Hz. Ebulfazl Abbas’ın veladet yıldönümü. İran İslam Cumhuriyeti takviminde bu gün, Hz. Abbas’ın Kerbela’da İmam Hüseyin -s- ve haklı kıyamı uğruna sergilediği fedakarlıkları yüzünden Gaziler Günü olarak adlandırılmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.