Iraklı milletvekili: Türkiye’nın Irak’ın kuzeyinde üs kurması savaş ilanıdır

  • 03 Mayıs 2021
  • 4.477 kez görüntülendi.
Iraklı milletvekili: Türkiye’nın Irak’ın kuzeyinde üs kurması savaş ilanıdır

Türkiye’nin Irak’ın kuzeyindeki Metina bölgesinde üs kuracağına dair gelen açıklamaların ardından Iraklı bir milletvekili tepki göstererek, Türkiye’nin bu girişiminin savaş ilanı niteliğinde olduğunu kaydetti.

Irak Parlamentosu’ndaki Sadekun Fraksiyonu üyelerinden Muhammed el Beldavi, Türkiye İçişleri Bakanı Soylu’nun Metina’da üs kuracaklarına dair açıklamasına gösterdiği tepkide, bunun Irak’a karşı savaş ilanı niteliğinde olduğunu vurguladı.

El Beldavi, Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinde üs kurma açıklamasının kışkırtıcı bir eylem olduğuna işaretle, Irak Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlığı’nın sessizliğinin hayrat verici olduğunu söyledi.

Dün bir açıklama yapan Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kuzey Irak’taki operasyonların süreceğini söyledi. Soylu, “Metina bölgesi önemli bir yer. Tıpkı Suriye’de olduğu gibi, burada üs kuracağız ve bölgenin denetimini yapacağız” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    Iraklı milletvekili bok yesin gücü yetiyorsa turkiyeyle savaşsın Türkiye asla cebelhimrina kadar bölgeyi bir gün mutlaka sınırlarına katacak

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.