Buseyne Şaban: Türkiye’nin Ortadoğu Politikası Hüsranla Bitecek…

  • 05 Aralık 2014
  • 758 kez görüntülendi.
Buseyne Şaban: Türkiye’nin Ortadoğu Politikası Hüsranla Bitecek…

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın politika ve basından sorumlu danışmanı Buseyne Şaban, Türkiye’nin Suriye krizine ilişkin tutumunu eleştirerek “Türkiye’nin Ortadoğu politikasının hüsranla biteceğini” öne sürdü.

Buseyne Şaban, Suriye Televizyonu’na verdiği röportajda Türkiye’nin Suriye krizi ile ilgili tavrını eleştirerek “Türkiye’nin Ortadoğu politikasının hüsranla bitecek” iddiasında bulundu.

Mehr Haber Ajansı’nın haberine göre, Buseyne Şaban, Avrupa ve Amerika’nın gereken duyarlılığı göstermeleri durumunda Suriye’nin bölgedeki terör ile mücadelede çok büyük rol oynayabileceğine ama bunun için ABD ve Avrupa’nın olaylara daha gerçekçi bir bakış açısıyla bakmaları gerektiğini söyledi.

IŞİD terör örgütünün Ortadoğu ve ya Arap ülkeleri tarafından ortaya çıkarılan bir örgüt olmadığını ve IŞİD’in uluslararası aktörlerce yaratıldığını öne süren Buseyne Şaban, “Batı’nın bölgede uzun vadeli istekleri var ve bunların başındaysa İsrail’in güvenliğini korumak ve Arap ordularını zayıflatmak gelmektedir” diye konuştu.

“Suriye’de Vesayet Rejimini İsteyenlerin Başında Türkiye Geliyor”

Şaban, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Mualim’in Moskova ziyaretinin çok olumlu geçtiğini ve Rusya’nın Suriye olaylarına olan bakış açısının değişmediğini de ifade ettiği açıklamaları sırasında “Suriye krizini ortaya çıkaranların bu ülkede bir vesayet rejiminin işbaşına gelmesini istediklerini, bunların başında da Türkiye geldiğini” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.