Ayetullah Mekarim Şirazi: Medyamızın batı kültürü tarafından kuşatılmasına izin vermeyelim

  • 02 Eylül 2015
  • 799 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi: Medyamızın batı kültürü tarafından kuşatılmasına izin vermeyelim

Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, batı kültürünün Müslümanların medyasını kuşatma altına almasının son derece tehlikeli olduğuna dikkat çekti ve şöyle konuştu: Batı kültürünün medyamızı kuşatmasına izin vermeyelim ve onların etkisi altında kalmayalım. Çünkü bugünün dünyasında ilk ve en etili söz medyaya aittir.

İsfahan radyo-televizyon çalışanlarını kabul eden İslam aleminin büyük taklit mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi şunları dile getirdi: Bana sunduğunuz rapordan da işinizdeki ciddiyet ve önem net olarak anlaşılmaktadır. Günümüz dünyasında medya çok güçlü bir araçtır. İlk söz veya ilk sözlerden biri medyaya aittir. Bunu çok iyi kullanmak gerekir. Medya aracılığıyla siyasi, sosyal ve ahlaki sorunların birçoğu giderilebilir veya hafifletilebilir. Medya ile kendi kültürümüzü dünyaya aktarabiliriz. Bugün medya vasıtası ile dünyada mustazaf halklara yapılan zulümler insanlara anlatılmaktadır. Yani medya mazlumların sesi olabilmektedir. “İmam Ali” filmi gibi İslam tarihi ile ilgili bir konu medyada en güzel şekilde anlatılmaktadır ve bunun yüzlerce minber konuşmasından daha etkili olduğunu söyleyebilirim.

Ayetullah Mekarim Şirazi, batı kültürünün medyayı kuşatmasının bir tehlike olduğuna dikkat çekti ve şöyle konuştu: Bu hususa çok dikkat etmelisiniz. Hatta sahne ve stüdyo için seçtiğiniz dekorlara bile dikkat edin. Batı kültürünün medyamızı kuşatmasına asla izin vermeyelim.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.