Kemalvendi: Amano’nun tahran ziyareti yararlı ve yapıcıydı

  • 19 Ocak 2016
  • 785 kez görüntülendi.
Kemalvendi: Amano’nun tahran ziyareti yararlı ve yapıcıydı
İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı UAEA Başkanı Yukio Amano’nun tahran seferinin çok yararlı ve verimli geçtiğini ve İran’ın ajans ile işbirliği yollarının görüşüldüğünü söyledi.

İRİB Haber Ajansının bildirdiğine göre dün akşam İRİB birinci kanal ana haber bültenine telefonla katılan İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, Amano’nun Tahran’a davet edilmesinden İran’ın asıl hedeflerinden birinin KOEP ek planının 34. bendoinin “D” bölümünün daha erken sonuç vermesini sağlamak olduğunu bildirdi.

Erak Reaktörünün yeniden yapılandırılması ve modernezisyonu meselesine de değinen Kemalvendi, bu reaktörün yeniden yapılandırılmasının İran’ın kendi katkıları ve 5+1 ülkelerinin yardımıyla gerçekleşeceğini ve ajansın ise genellikle bilgisayar programları, eğitimi ve teknik yardımlar alanında işbirliğinde bulunacağını belirtti.

İcra aşamasına geçilmesi için 5+1 grubu ülkelerine sunulan Ajansın raporunun UAEA yönetim kuruluna da sunulması gerektiğini belirten İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü, Amano’nun bugün bu raporu yönetim kuruluna sunacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.