NATO Amerikan güçlerinin Avrupa’da konuşlanmasının artışına destek verdi

  • 03 Şubat 2016
  • 677 kez görüntülendi.
NATO Amerikan güçlerinin Avrupa’da konuşlanmasının artışına destek verdi
Kuzey Atlantik Paktı NATO, Amerika’nın Avrupa’daki askeri güçlerinin sayısının arttırma kararının olumlu olduğunu bildirdi.

NATO genel sekreteri, Amerikan savunma bakanının salı günü yaptığı açıklamada, Amerika’nın Avrupa’daki askeri gücünü arttırmaya dayalı vurgusunun olumlu bir gelişme olduğunu ve desteklediğini bildirirken, ‘NATO, bu durumu memnuniyetle karşılamaktadır’ dedi.

NATO genel sekreteri, Amerikan savunma bakanının Avrupa’daki Amerikan güçlerinin arttırılmasına dair planının kabul edilmesi halinde Amerika’nın ek olarak 3.4 milyar dolar daha askeri bütçesini arttıracağını bu durumun NATO ve ABD arasında askeri işbirliğinin de güçlenmesine neden olacağını söyledi.

NATO genel sekreteri, sözkonusu bütçe artışının NATO ve ABD güçleri arasında askeri tatbikatların düzenlenmesi başta olmak üzere bir çok alanda işbirliğinin güçlenmesini beraberinde getireceğini söyledi.

Amerikan savunma bakanı, Rusya’nın bölgedeki siyasetlerine karşı mücadele bahanesiyle 2017’de Amerika’nın Avrupa’daki askeri güçlerinin sayısının arttırılmasını önermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.