İmam Ali Hamaney: ABD ile müzakerenin faydası olmadığı gibi zararı oldu

  • 19 Eylül 2016
  • 972 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney: ABD ile müzakerenin faydası olmadığı gibi zararı oldu

İslam İnkılabı Rehberi, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nu “İnkılab’ın sağlam siperi” ve iç ve dış güvenliği korumakta etkin bir unsur” olarak niteledi.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, bugün İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Komutanları Ulusal Mitingi’ne katılanları kabul ettiği görüşmede, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun hüviyetinin korunmasına vurgu yaparak, korumanın zamanda durmak değil, düşmanın araç değiştirmesi ve ilerlemeleriyle birlikte, Sipah’ın (İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu) da bilim ve teknoloji alanlarındaki ilerlemelerine yetinmeyerek, ileriye yönelik hareketinin durmaması anlamına geldiğini beyan etti.

İmam Ayetullah Hamenei, “güvenliği” çok önemli bir konu ve toplumun maddi ve manevi ilerlemesine zemin hazırlayıcı bir etken olarak niteledi ve “Sipah’ın başlıca görevlerinden, iç ve dış güvenliği sağlamaktır ve eğer dışarıda güvenlik olmazsa ve sınırların ötesinde düşmanın ilerleyişi durdurulmazsa, içerideki güvenlik yok olacak” açıklamasında bulundu.

“İran halkının küresel gelişmelerdeki belirleyici ve model rolüne” işaret eden İslam İnkılabı Rehberi, İran halkı ve yetkililerinin direniş ekonomisini kelimenin tam anlamıyla gerçekleştirmesi halinde, diğer ülkeleri de kurtarabileceklerini ve onlar için de model haline gelebileceklerini belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi, düşmanların İran halkına yönelik öfke nedeninin İran İslam Cumhuriyeti’nin ilham verici özelliği olduğunu ifade ederek, yoğun baskılar, yaptırımlar ve tehditlere rağmen İran halkının hareketinin her geçen gün daha şeffaflaştığı ve cesurlaştığını ve İslami İnkılab’ının mübarek ve temiz fidanının daha da güçlendiğini vurguladı.

İmam Ayetullah Hamenei beyanatının devamında, İslam Cumhuriyeti’nin yumuşak gücünün önemli bileşenlerinden birinin sultacı güçler özellikle ABD’ye mutlak güvensizliği olduğunu hatırlatarak, bu güvensizliğin her geçen gün daha da artması gerektiğini kaydetti.

İmam Ayetullah Hamenei, ABD’ye mutlak güvensizliğin fikir ve tecrübe derinliğinden gelen akılcılıktan kaynaklandığını ifade ederek, ABD’nin düşmanlığının İslam İnkılabı’nın ardından uzun yıllar boyunca ve nükleer müzakerelerdeki son meseleler ve diğer konular sırasında görüldüğünü ve ABD ile müzakerenin faydası olmadığı gibi zararı olduğunu belirtti.

İran Silahlı Kuvvetleri Başkumandanı, ayrıca bazı bölge ülkelerine hitaben “Eğer uyanık olup, ABD’nin sulta düzeninin oyunlarını fark etmeseniz ve gülümsemelerine aldanırsanız, onlar da, 50 hatta 100 yıl geri kalabilirler” beyanatında bulundu.

İslam İnkılabı Rehberi, ABD’nin Suriye, Irak, Lübnan ve Yemen başta olmak üzere Batı Asya meseleleri hakkında İran ile müzakere ısrarının bölgede ABD’nin başarısızlıklarının asıl nedeni olarak İran İslam Cumhuriyeti’nin varlığını engellemekten başka bir şey olmadığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.