Abdullahiyan: ABD savaş uçaklarının Suriyeli askerlere saldırısı ABD’nin niyetini aydınlattı

  • 19 Eylül 2016
  • 964 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: ABD savaş uçaklarının Suriyeli askerlere saldırısı ABD’nin niyetini aydınlattı

İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararası Konularda Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD savaç uçaklarının teörizmle savaşan Suriye askerlerine saldırısı ile ABD’nin niyetinin daha da aydınlığa kavuştuğunu söyledi.

İRİB’in bildirdiğine göre Suriye’nin Tahran Büyükelçisi Adnan Mahmud  ile görüşen Abdullahiyan, İran’ın bu olayı güçlü bir şekilde mahkum ettiğini ve bunun bir askeri hata olarak görmediğini bildirdi.

Abdullahiyan, ‘’ ABD, Suriye’nin güçsüzleştirilmesi ve terörist guruplar ve sorumsuz askeri güçlerin takviyesi iççin her şey yapmakta. ABD’nin Suriye hava sahasında askeri varlığı Suriye hükümeti ile koordinasyon olmadandır ve uluslararası kurallara aykırıdır’’ dedi.

Rusya’nın ABD’nin Suriye’deki davranışlarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Abdullahiyan, ‘’Terörizmle mücadele eden bir orduya saldırmak arkadan hançerlemektir ve IŞİD’e yardım anlamına gelmekte’’ dedi.

Amerikan savaş uçaklarının Deyr’uz Zur bölgesinde Suriye ordusuna ait askeri bir merkeze saldırısı sonucu Suriye ordusundan 90’ın üzerinde asker hayatını kaybetmiş ve bir çoğu da yaralanmıştı.

Bu bölge saldırı anında IŞİD terör örgütü tarafından muhasara altında bulunuyordu ve uzmanlar saldırının IŞİD’e yardım amacıyla yapıldığını belirtiyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.