Birleşmiş Milletler: Yemen’de Gıda Krizi Vahim Boyutlara Doğru Gidiyor

  • 08 Temmuz 2017
  • Birleşmiş Milletler: Yemen’de Gıda Krizi Vahim Boyutlara Doğru Gidiyor için yorumlar kapalı
  • 1.141 kez görüntülendi.
Birleşmiş Milletler: Yemen’de Gıda Krizi Vahim Boyutlara Doğru Gidiyor

Yemen’deki Birleşmiş Milletler İnsani İlişkiler Koordinatörü Jimmy Mac Goldric şu açıklamalarda bulundu: Yemen’de Veba hastalığının yayılmasını engellemeye odaklanılması ülkede gıda krizinin artmasına neden oldu.

Jimmy Mac Goldric Perşembe günü katıldığı bir basın toplantısında şunları söyledi: Ülkelerin vaadetmiş olduğu 1.1 milyar dolarlık yardımların büyük bir kısmı Yemen’e ulaştırılmadı. Yemen’deki gıda krizinin çözümü için çalışmalarda bulunan insan hakları kuruluşları ve örgütleri Veba hastalığının yayılmasını engellemeye ve bu hastalığın tedavisine odaklandılar ve bu durum ülkedeki gıda krizinin artmasına neden oldu. Yemen’deki insani krizleri çözmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz ancak bu durum bizim gücümüzün üstündedir.

Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Sağlık Örgütü konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: Yemen’de Veba hastalığı nedeniyle ölenlerin sayısı 1500 artmıştır ve Veba’ya yakalananların sayısı 246 bine ulaştı.

Arabistan liderliğindeki koalisyonun Yemen’e 3 yıldır yaptığı müdahalede bugüne kadar ülkedeki sağlık kurumlarının %50’den fazlası tahrip oldu, 12 binden fazla Yemenli öldü, onbinlerce Yemenli yaralandı, yine milyonlarca Yemenli avare oldu ve ülkedeki altyapı tahrip oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ