Tahran’da kan bağış merkezi açıldı
Tahran’da tam teçhizatlı kan bağış merkezi, sağlık bakanın katıldığı törenle hizmete açıldı.
İRİB’in bildirdiğine göre İran sağlık bakanı Dr. Gazizade Haşimi söz konusu törende İran’da kan bağış verilerinden duyduğu memnuniyete işaretle, fedakar İran halkının kan bağışında iyi düzeyde katıldığını, bu işbirliğin devam etmesini diledi.
Haşimi kan rezervinin gıda ve tahıl rezervlerinden daha gerekli olduğunu ifade ederek, hali hazırda ülke çapında kan bağışı ve kan ürünlerin üretiminin istenilen düzeyde olduğunu, fakat yine de bu döngünün daha mükemmelleşmesi için devlet ve hayırseverlerin yadımına ihtiyaç olduğunu, Tahran’daki merkez gibi diğer bölgelerde de kan bağış merkezlerin kurulması gerektiğini söyledi.
İran İslam cumhuriyeti sağlık bakanı AİDS hastalığın ülke dışından ve kan ürünleri vasıtası ile ülkeye bulaştığını, fakat hali hazırda kan ürünlerinin yarısının vatandaşların kanından üretildiğine işaretle, artık tüm kan ihtiyaçlarının kan bağış kurumunca vatandaşların kanından üretilmesini umut ederek, zira yöresel veraset ve çevre hastalıklar ve sorunların her ülkede farklı olduğunu belirtti.
