AB’den Trump’a çağrı: Müttefiklerinizin kıymetini bilin zira sayıları fazla değil

  • 11 Temmuz 2018
  • 1.565 kez görüntülendi.
AB’den Trump’a çağrı: Müttefiklerinizin kıymetini bilin zira sayıları fazla değil

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brüksel’de yapılacak NATO zirvesi öncesi ABD Başkanı Donald Trump’a seslenerek “Lütfen müttefiklerinizin kıymetini bilin zira sayıları pek fazla değil” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, NATO zirvesi için geleceği Belçika’nın başkenti Brüksel’de binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Tusk, Brüksel’de 11-12 Temmuz’daki NATO zirvesi öncesi Avrupa Birliği (AB) ve Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO) arasında imzalanan yeni işbirliği anlaşmasının ardından açıklama yaptı.

Eski Polonya Başbakanı Tusk daha önce defalarca NATO müttefiklerini örgütün askeri harcamalarına yeterince destek olmamakla suçlayan ABD Başkanı Donald Trump’a seslendi.

‘Neredeyse her gün Avrupa’yı eleştiren Trump’a kişisel bir mesaj vermek istediğini’ belirten Tusk “ABD’nin AB’den daha iyi bir müttefiki yok ve olmayacak. Savunmaya Rusya’dan daha fazla ve Çin kadar harcama yapıyoruz” dedi.

Tusk ardından şu ifadeleri kullandı: “Sevgili ABD, müttefiklerinizin kıymetini bilin zira sayıları (müttefiklerinizin) pek fazla değil.”

Avrupalı askerlerin 11 Eylül saldırılarının ardından ABD’nin yanında Afganistan’da savaştığını ve hayatlarını kaybettiklerini hatırlatan Tusk “Lütfen bunu yarın NATO zirvesinde buluştuğumuzda ve en önemlisi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Helsinki’de buluştuğunuzda hatırlayın. Stratejik dostunuzun kim olduğunu ve stratejik sorununuzun ne olduğunu bilmek her zaman iyidir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.