Amano: İran nükleer anlaşmaya bağlı

  • 10 Kasım 2017
  • 1.081 kez görüntülendi.
Amano: İran nükleer anlaşmaya bağlı

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu genel müdürü Yukio Amano, Amerika’nın BM temsilcisi Nikki Haley ile görüşmesinde, İran’ın, nükleer anlaşma KOEP’e tam bağlı kaldığını söyledi.

Amano’nun sözkonusu görüşmesiyle ilgili UAEK tarafından yayınlanan bildiride, Amano ve Halley arasında New York’ta yapılan görüşmede, İran ve 5+1 grubu arasında varılan ve halen Amerika’nın bütün engeller çıkarmasına rağmen devam eden nükleer anlaşma hakkında görüş alış verişinin yapıldığını vurgu yapıldı.

Bildiride, Amano’nun, nükleer anlaşmayı önemli ve büyük bir kazanım olarak nitelediği ve İran’ın anlaşmaya tam bağlı kaldığını tekrar açıkladığı anlaşılıyor.

Amano, sözkonusu görüşmede, İran’ın nükleer çalışmaları açısından çok önemli bir sınavdan geçtiğini  belirterek, iddiaların aksine İran’ın bu zamana kadar anlaşmayı çiğneyici  hiç bir girişimde bulunmadığını ve UAEK ile çok iyi işbirliği yaptığını bildirdi.

Amano, 29 ekim tarihinde İran’a yaptığı ziyarette de İran’ın nükleer anlaşmaya tam bağlı kaldığını bildirmiş ve Amerika’ya göndermede bulunarak anlaşma taraflarının  taahhütlerine bağlı kalmasını istemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.