Aşırılık yanlısı hareketler şeytani güçlerin desteğindeler

  • 12 Mart 2017
  • 1.140 kez görüntülendi.
Aşırılık yanlısı hareketler şeytani güçlerin desteğindeler

Veliyyi Fakih’in Hindistan temsilcisi Hüccetülislam Mehdi Mehdevipur, aşırılık yanlısı hareketlerin şeytani güçlerin emrinde ve desteğinde olduklarını belirterek, IŞİD, en’Nusra ve el’Kaide gibi hareketlerin Vahabilikten kaynaklandığını söyledi.

Mehdevipur, Hindistan’ın  güneyinde yer alan Haydarabad’da  Aşırılık tehlikesi ve onunla Mücadele hakkında düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, tekfirci düşünceyi  bükün ülkeler için tehlikeli olarak nitelerken, bunun insanlık toplumuna yayılan bir mikrop gibi tehlikeli olduğunu söyledi.

Veliyyi Fakih temsilcisi, Hindistan’da çeşitli dinler ve ırklar arasında dayanışma ve birliğe de işaretle, ülkelerin güvenliğini tehdit eden  aşırılık yanlısı düşüncelere karşı  sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini  söyledi.

Mehdevipur, Amerikalı yetkililerin itiraf ettikleri gibi, Amerika’nın el’kaide gibi bölgede radikal hareketlerin oluşmasında  etkili rolünün olduğunu söyledi.

Mehdevipur, bölgede rakidal grupların bütün giderlerinin  bazı bölge ülkelerince karşılandığını belirterek, bu grupların desteklenmesinden hedefin de, İslam ve müslümanların  simasını karalamak ve müslümanların şiddet yanlısı olduğu şeklinde  bir görüntü vermek olduğunun altını çizerken Irak ve Suriye’de durumun da, aslında bazı ülkeler ve güçlerin çatışmalar çıkarmak yoluyla müslümanları zayıflatma ve parçalama hedefindeki siyasetlerinin devamı olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.