Bahreyn halkının gösterileri sürüyor

  • 08 Temmuz 2017
  • 1.123 kez görüntülendi.
Bahreyn halkının gösterileri sürüyor

Bahreyn halkının, Şeyh İsa kasım’ın ikametgahının rejim güçlerince abluka altında tutulmasını protesto etmek için tekrar sokaklara indikleri bildirilmekte.

Bahreyn Perşembe gecesi, başta Ayetullah İsa Kasım’ın ev hapsinde tutulması olmak üzere, devletin yaptığı yanlış eylemleri kınamak amaçlı sokaklara dökülen insanlar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalara şahitlik etti.

Ayetullah İsa Kasım’ın fedaileri olan gençlerin, Alî Halife rejiminin El Deraz bölgesinde düzenlediği saldırıda şehit edilmelerinin kırkıncı gününde, Bahreyn’in farklı bölgelerindeki şehirlerde insanlar sokaklara dökülerek hükümet aleyhinde gösteriler düzenledi. Sokakları kapatarak devletin yaptığı eylemlere, özellikle de Şeyh İsa Kasım’ın tutukluluğunun devam etmesine ve kadın tutukluların artmasına karşı duydukları öfkeyi gösterdiler.

Güvenlik güçleri, göstericileri gözyaşı bombalar ve gerçek kurşunlar kullanarak dağıtmaya çalıştılar.

Diğer taraftan 14 şubat koalisyonu ve halk direniş güçleri kadınların tutuklanmasının artmasına ve Cuma namazına getirilen yasağa karşı çıkmaları için Ed Deraz bölgesinde tezahüratlara davet ettiler.

Aynı şekilde dün gece ülkenin gençleri Kerezkan, El Neviderat, Demestan, El Meamir, El Senabes ve El Diye şehirlerinde de, kadın tutukluların artmasına ve Bahreyn Şiaları lideri Şeyh İsa Kasım’ın tutukluluğuna karşı gösterilerde bulundular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.