Beidinejad: İran Batı Asya’da barış ve istikrar istiyor

  • 18 Mayıs 2019
  • 1.988 kez görüntülendi.
Beidinejad: İran Batı Asya’da barış ve istikrar istiyor

İran’ın İngiltere Büyükelçisi Hamid Beidinejad, İran İslam Cumhuriyeti her zaman Batı Asya bölgesinde barış ve istikrar istediğini vurguladı.

İngiliz BBC radyosuna demeç veren İran Büyükelçisi Beidinejad, demecinin devamında şöyle dedi: Amerika Bercam nükleer anlaşmasından çekilmekten başka İran İslam Cumhuriyeti ve Batı Asya bölgesine yönelik kışkırtıcı girişimlerde bulunarak bölgede güvenlik ve istikrarı bozuyor.

Beidinejad, İran İslam Cumhuriyeti asla Amerika ile çatışmaya girmek istemediğini, ancak İran milleti Washington’a karşı direnmeye hazır olduğunu vurguladı.

İran Büyükelçisi Beidinejad açıklamasında İran İslam Cumhuriyeti’nin Bercam’ın diğer taraflarına tanıdığı 60 günlük süreye de temas ederek şöyle dedi:

Amerika’nın Bercam nükleer anlaşmasından çekilmesinin üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçiyor ve Avrupalı ortaklarımıza sorunları gidermek için yeterli süre zaten tanındı, fakat onlar başarılı olamadılar ve İran’ın Bercam anlaşmasında öngörülen ticari ve iktisadi menfaatlerinden yararlanmasını sağlayamadılar.

Beidinejad şöyle devam etti: İran Bercam nükleer anlaşması çerçevesinde üzerine düşeni yaptı. Şimdi eğer 60 günlük süre içerisinde sorunlar çözümlenmezse daha sonraki adımlara atacaktır.

İran Büyükelçisi Beidinejad açıklamasının devamında Amerika devletinin İran milletine dayattığı zalimane yaptırımlara temas ederek şöyle dedi: İran petrol ihracatına bağımlılığını azaltmaya başladı. Şimdi petrol dışı ihracatın artması bize göre sessizce yapılan bir devrimdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.