Cevad Laricani: İran’ın Avrupa Birliği ile insan hakları konusunda müzakere için hiç bir çekincesi yoktur

  • 15 Kasım 2017
  • 1.038 kez görüntülendi.
Cevad Laricani: İran’ın Avrupa Birliği ile insan hakları konusunda müzakere için hiç bir çekincesi yoktur

İran yargı kurumu insan hakları sekreteri Muhammed Cevad Laricani, ”Eğer Avrupa Birliği, insan hakları konusunda taahhütlerini ihlal etmez ve bu konuda tutumunu gözden geçirirse, İran’ın da AB ile müzakere konusunda hiç bir sakıncası yoktur’ dedi.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Laricani, dün yargı kurumu insan hakları yüksek şurasının 11. oturumu sonunda  basın mensuplarına yaptığı açıklamada, insan haklarının batı tarafından İran İslam Cumhuriyetine karşı bir saldırı için bahane olarak kullanıldığını belirterek,”İran bu zamana kadar uluslararası alanda insan hakları konusundaki eleştirileri yazılı ve sözlü bir şekilde cevaplandırdığını ve İran’ın insan haklarıyla ilgili stratejisinin savunma ve aktif etkinlik göstermek olduğunu bildirdi.

Laricani, Avrupa Birliği’nin insan hakları konusunda İran’la müzakere taraftarı olduğunu belirterek, ”İran’ın da müzakere konusunda hiç bir çekincesi yoktur ama onlar geçtiğimiz yıllarda  müzakerelerde engeller çıkardılar ve  BM’de İran aleyhinde  bildiriler onayladılar’ dedi.

Cevad Laricani, İran’ın insan hakları savunucu ülkelerden biri olduğunu belirterek, ”İran’ın insan hakları konusunda karnesi dünyada çoğu ülkelerle mukayese edilmeyecek kadar  iyi olduğunu” belirterek, ”çünkü bazı ülkeler Amerika ve Avrupa’nın  mali çıkarlarını temin ediyorlar ve bundan dolayı da o ülkeler sorgulanmıyorlar’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.