El-Hayye: Kahire’deki Görüşmelerimiz Şeffaflıkla Gerçekleşti

  • 16 Mart 2016
  • 936 kez görüntülendi.
El-Hayye: Kahire’deki Görüşmelerimiz Şeffaflıkla Gerçekleşti

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, Mısır’dan Gazze Şeridi halkının sıkıntılarını hafifletmek için Rafah Sınır Kapısı’nı açmasını istedi.

Cumartesi gününden bu yana Kahire’de bulunan Hamas heyetinde yer alan El-Hayye, Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamasında, Mısır İstihbaratı’yla yapılan görüşmelerde her iki tarafı da ilgilendiren ortak konuların sorumluluk bilinciyle ve şeffaflıkla ele alındığını söyledi.

Halil El-Hayye, Hamas’ın siyasi suikastları reddettiğini bildirerek, Mısır Başsavcısı Hişam Berakat’a düzenlenen suikastı ve Mısır’daki diğer tüm siyasi suikastları kınadı.

Hamas Hareketi’nin Mısır’ın Filistin davasındaki ve ümmetin davalarındaki tarihi rolünü takdir ettiğini bildiren El-Hayye, Filistin halkı ile Filistin davası uğruna birçok şehit veren Mısır halkı arasındaki ilişkilerin köklü ve derin olduğunu söyledi.

Hamas’ın Mısır’ın güvenliğine ve istikrarına önem verdiğini ve iç işlerine karışmadığını bir kez daha vurgulayan El-Hayye, “Gazze Şeridi’nde Mısır’ın güvenliğine zarar verecek hiçbir şeye izin vermeyeceğiz” dedi.

Hamas lideri, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınırı korumanın görevleri olduğunu ifade ederek, gerekli her türlü tedbiri alacaklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.