Ermenistan’da rehin alan eylemcilerden açıklama

  • 18 Temmuz 2016
  • 724 kez görüntülendi.
Ermenistan’da rehin alan eylemcilerden açıklama

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da da silahlı bir grup polis karakolunu basarak bir polisi öldürdü, polis şefini rehin aldı.

Ermenistan’da yaşanan bu gelişmenin yankıları devam ederken rehin alan grubun üyelerinden Aram Hakupyan, telefonda muhabirlere yaptığı açıklamada, polisin de kendilerinin kan dökmeden yana olmadığını söyledi.

Hakupyan, bir polisin öldürülmesiyle ilgili olarak da, ‘biz müzakereden yanayız ve öldürülen polis bizim tarafımıza ateş açtı ve biz de kendimizi savunduk ve ona ateş açtık, hayatını kaybetti’ dedi.

Rehin alanlardan bir diğeri de teslim olmak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirterek, taleplerinin karşılanmasını istedi.

Rehin alan grubun en önemli isteklerinden birinin partilerinin önde gelenlerinden Jirair Sefilyan’ın serbest bırakılması olduğu anlaşılıyor. Sözkonusunu kişinin devlet kurumları aleyhinde silahlı örgüt oluşturmaktan cezaevinde bulunduğu bildiriliyor. Oysa Ermenistan güvenlik yetkilileri ise bu kişinin serbest bırakılmasının sözkonusu olmayacağını açık bir şekilde dile getirmekteler.

Alınan haberlere göre 5 polisin rehinelerin elinde bulunduğu anlaşılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.