Faysal Mikdad: İran’ın füzeyle IŞİD’i vurması, terörizm destekçilerine açık bir ihtardır

  • 25 Haziran 2017
  • 1.100 kez görüntülendi.
Faysal Mikdad: İran’ın füzeyle IŞİD’i vurması, terörizm destekçilerine açık bir ihtardır

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad, İran devrim muhafızları Ordusunun Deyruz’zur da IŞİD’in mevziilerini hedef aldığı füze saldırısının doğru zamanlamasına temasla, bu saldırının çok uygun bir zamanda olduğunu ve başta Amerika, arabistan ve İsrail olmak üzere terörün destekçilerine açık bir uyarı sayıldığını bildirdi.

Sana’nın bildirdiğine göre İran devrim muhafızlarının IŞİD’in mevziilerini füzelerle hedef almasının tam isabet olduğunu bildirerek İran’ın terörizmle mücadeledeki yakın işbirliğinden ötürü takdir ve teşekkürlerini bildirdi.

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Türkiye’nin İran’da gizli bir toplantı talebinde bulunduğunu açıkladı.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye’nin, gelecek Astana görüşmesi için İran’ın başkenti Tahran’da bir gizli toplantı talep ettiğini açıkladı.

Sputnik’e konuşan Mikdad, görüşmeyle ilgili olarak “Türk hükümeti, muhtemelen pozisyonunun bilinmemesi için görüşmeyi organize edenlerden basının içeri alınmamasını istedi” dedi.

İran, gizli toplantının, Kazakistan’ın başkenti Astana’da 3-4 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan görüşme öncesinde 18-19 Nisan’da yapılmasını planlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.