Haaretz: Mahmut Abbas Yönetimi ve Arap Ülkeleri İsrail Aleyhindeki Tasarıyı Geri Çekti

  • 10 Ekim 2017
  • 977 kez görüntülendi.
Haaretz: Mahmut Abbas Yönetimi ve Arap Ülkeleri İsrail Aleyhindeki Tasarıyı Geri Çekti

İşgal rejimi medyası, Mahmut Abbas Yönetimi ve Arap ülkelerinin bu hafta Paris’te toplanacak Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO)’ya İsrail’in Kudüs, Batı Yaka ve Gazze Şeridi’ndeki ihlallerini kınayan karar tasarılarını sunmaktan vazgeçtiğini öne sürdü.

Konuyla ilgili haberde, Nisan 2013’ten bu yana ilk kez UNESCO’nun komitelerinden birinde Filistin-İsrail çatışmasıyla ilgili karar tasarısı sunulmayacağı ifade edildi.

Haaretz gazetesi bugün (8 Ekim Pazar) işgal rejimi Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, geçen hafta UNESCO İdare Komitesi Başkanı ile UNESCO’daki İsrail ve Ürdün büyükelçileri arasında gerçekleşen diplomatik görüşmelerin ardından Arap ülkelerinin tasarılarını geri çekme kararı aldıklarını yazdı.

Gazete, başta Amerika olmak üzere Batı ülkeleri diplomatlarının da görüşmelere katıldıklarını, Arap ülkelerinin Kudüs ve Filistin topraklarındaki durumla ilgili iki yasa tasarısının altı ay erteleneceğini bildirdi.

Haaretz’e konuşan Siyonist yetkili, bu anlaşma karşısında İsrail’in hiçbir taahhütte bulunmadığını, oylamayı geciktirmek için yürütülen görüşmelere paralel olarak karar tasarılarına itiraz edecek ülke sayısını artırmak için de çaba sarf ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.