Hasan Ruhani: Trump nükleer anlaşmanın ne demek olduğunu bile bilmiyor

  • 22 Eylül 2017
  • 1.038 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Trump nükleer anlaşmanın ne demek olduğunu bile bilmiyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, New York ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, “Trump nükleer anlaşmanın ne demek olduğunu bile bilmiyor” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, New York ziyareti sonrası Tahran’daki Mehrabad Havalimanı’nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ABD’nin BM’de yalınızlaştırıldığını belirterek, “BM’de dünya liderleri nükleer anlaşmanın lehine konuşurken sadece ABD Başkanı ile Siyonist Rejim Başbakanı anlaşmanın aleyhine konuşma yaptı” ifadesini kullandı.

Ruhani ilaveten, “Bazıları nükleer anlaşmanın üzerinde durarak müzakere yapılması gerektiğini ortaya koydular fakat bunun yeniden müzakere edilmeyeceğini net bir şekilde bildirdik” açıklamasını yaptı.

“Fransa, İngiltere, İsveç, Belçika ve Bulgaristan gibi ülkelerin üst düzey yetkilileri bu anlaşmanın geri dönülmez ve düzeltilmez olduğunu vurguladılar” diyen Hasan Ruhani, Avrupalıların anlaşmayı teyit ettiğini ve yürürlüğe girmesinden yana olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, sözlerine şunları ekledi: ABD, BM’de İran’ın nükleer anlaşma ruhuna uymadığını öne sürmeye çalıştı fakat herkes Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun İran’ın verdiği taahhütlerine sadık kaldığını gösteren rapolarını bir kriter olarak benimsediğini bildirdi.

Trump’ın ileri sürdüğü açıklamaların değersiz ve mesnetsiz olduğunu anlatan Ruhani, Donald Trump’ın nükleer anlaşmanın ne demek olduğunu bile bilmediğine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, BM’de nükleer anlaşma konusunda kesin bir tavır sergilediğini aktararak, “Her kimse bu anlaşmayı bozmak isterse sorunumuz yok, zira masada birçok seçenek var. Bu anlaşma olmasa bile ekonomimizde ilerleme kaydedeceğiz” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.