Hüccetülislam Reisi: Erbain’in mesajı mahrumlar için ümit ve müstekbirler için zulmün sonudur

  • 08 Temmuz 2017
  • 1.054 kez görüntülendi.
Hüccetülislam Reisi: Erbain’in mesajı mahrumlar için ümit ve müstekbirler için zulmün sonudur

Kutsal Rezevi Külliyesi mütevellisi hüccetülislam Reisi, Erbain’in mesajının mahrumlar için ümit verici kurtuluş ve müstekbirler için istibdat ve zulmün sona ermesi olduğunu ifade etti.

Astan News’un bildirdiğine göre Kutsal Rezevi Külliyesi mütevellisi hüccetülislam Reisi 6 Temmuz Perşembe günü Mutahhar Rezevi Türbe’nin Kudüs salonunda Hüseyni Erbain aktivistlerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Aşura’yı ölümsüzlük, yeni hayat, dinin ihyası ve İslami öğretilerin tecelli etmesi şeklinde yorumlarken şöyle dedi: Aşura tablosunda tüm yüksek insani ve İslami özellikler tecelli etmektedir. Aşura tablosunda Tevhit, Allah’a kulluk, fedakarlık ve yiğitlik gibi yüce değerler beşeriyete öğretilmiştir.

İmam Hüseyin (as) hareketi ve Aşura olmasaydı, bugün İslam’dan hiçbir şey kalmayacağını kaydeden Rezevi Horasan dini ilimler yüksek konsey üyesi hüccetülislam Reisi, “ tevekkül, vefa, Allah karşısında kulluk ve ibadetin en doruk noktası, fedakarlık, insanseverlik ve Allah yolunda başkalarını sevmek, cihat, şehadet ve diğer yüce insani özelliklerin hepsi Kerbela tablosunda göze çarpmıştır. Güya Aşura adında beşeri bir uygarlığa imza atılacaktır; Aşura, insanların hayatında İmam Hüseyin (as) adında bir medeniyete imza atıldığı gündür.”ifadesini kullandı.

Kerbela’nın Aşura izinden gidenlerin başlangıç ve doğuş noktası olduğunu kaydeden hüccetülislam Reisi, “Kerbela olayında düşman, Aşura’nın son nokta olmasını istiyordu, Yezidiler, Aşura’dan geriye hiçbir iz kalmaması için İmam Hüseyin (as) ve yarenlerini şehit ettiler, ancak gerçekte, bu işin başlangıcıydı.”dedi.

Konuşmasının devamında Erbain ziyaretnamesinden bazı pasajlara değinen Kutsal Rezevi Külliyesi mütevellisi hücetülislam Reisi, şöyle dedi: İmam Hüseyin (as) ziyaretnasmesinde şöyle buyrulmaktadır: «بَذَلَ مُهجَتَهُ فِیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبادَکَ مِنَ الجَهالَهِ وَ حِیرَهِ الضَّلالَه» ve bu Aşura ekolünün asıl risaleti, beşeriyeti uyandırmak ve insani camiadan karanlıklar ve cehaleti silmeyi ortaya koymaktır.

Şehitlerin kanlarının beşeriyet dünyasından cehaletin giderilmesine neden olduğunu kaydeden hüccetülislam Reisi, konuşmasını şöyle sürdürdü: İslami uyanış Aşura sahnesinde olduğu gibi canlarını feda eden şehitlerin kanları sayesinde gerçekleşmiş bulunuyor. Şehitlerin kanları dünyada birçok fıtratın uyanmasına neden olmaktadır ve uyanan fıtrat hiçbir zaman zulmü kabul etmez ve zalimler ve müstekbirlere fırsat vermez. Aşura beşeriyet hayatında sosyal, siyasal ve kültürel reform için bir başlangıçtır ve güya Kerbela şehitlerinin kanı sayesinde beşeriyet dünyasında tüm asırlarda her sene  İmam Hüseyin (as) adına bir inkılap yaşanacaktır.

Allah evliyaları ve önde gelen din alimlerinin neden Aşura’nın sürekli anılması gerektiği konusuna vurgu yaptığı sorusunu yönelten Rehberlik Bilgeler meclisi yüksek konsey üyesi hüccetülislam Reisi, şöyle dedi: İmam Hüseyin (as) hareketi ve Aşura olmasaydı, kuşkusuz bugün İslam’dan hiçbir iz geriye kalmazdı. Allah evliyaları ve önde gelen din alimlerinin Aşura’ya vurgu yapması Aşura’nın insani yaşamda dini kimliğin kalıcılığı ve özgürlükçülük ve zulümle mücadelenin sırrı olması dolayısıyladır.

İstikbar cephesinin Batı kültürünü İslami toplumlara dayatma çabalarına değinen Kutsal Rezevi Külliyesi mütevellisi hüccetülislam Reisi, “bugün dünya genelinde istikbar cephesi toplumları akılcılıktan soyutlayarak küfür imamıyla hak imamının birbirinden ayırt edilemez hale gelmesi hedefi güdüyorlar. Erbain,  bu hususların ayırt edilebilmesi ve kulluk, direniş, şehadet, dayanışma ve İslami toplumlarda birliğin ihya edilmesi içindir.”ifadesini kullandı.

Erbain’in mahrumlar için mesajının ümit verici kurtuluş ve müstekbirler için mesajının istibdat ve zulmün sonu olduğunu kaydeden hüccetülislam Reisi, “büyük Erbain yürüyüşü zamanenin  Yezidilerine karşı Hüseyni ümmetin dayanışması ve birliği için değerli bir fırsattır. Erbain beşeri toplumda büyük bir değişimin müjdecisidir ve bugün bu değişimin tecellileri dünyada açıkça ortaya çıkmaktadır.

Geçen sene Hüseyni Erbain etkinliğinde Kutsal Rezevi Külliyesi hizmet masası oluşturulduğuna değinen hüccetülislam Reisi, şöyle dedi: Geçen sene Kutsal Rezevi Külliyesi ciddi ve planlı bir şekilde Erbain etkinliğine katıldı ve bu yolda ziyaretçilere daha az hizmet verilen noktalarda, hizmet vermeye başladı, bu yüzden Mehran sınırlarında Kutsal Rezevi Külliyesi çadırları hizmet vermeye başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.