İbadi: IŞİD Masum İnsanlara Saldırarak Savaş Meydanındaki İradeyi Zayıflatmak İstiyor

  • 31 Mayıs 2017
  • 932 kez görüntülendi.
İbadi: IŞİD Masum İnsanlara Saldırarak Savaş Meydanındaki İradeyi Zayıflatmak İstiyor

Irak Başbakanı, Gönüllü Halk Güçleri ile koordine halinde bir plan oluşturduklarını ve bu plana göre, Irak ve Suriye sınırlarında güvenliğin sağlandığını ve bu şekilde Irak ‘taki IŞİD ile Suriye’deki IŞİD’in birbirinden ayrılacağını söyledi.

Irak Başbakanı Haydar El-İbadi, Bağdat’ta yaşanan bombalı saldırıya tepki olarak yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: ‘Terörizm Bağdat’ta masum insanların canını alırken, bazıları savaş meydanındaki iradeyi zayıflatmak istiyorlar.

Teröristler sığınacakları bir yer olmadan Irak halkına zarar veremezler ve onlar her nerede olursa olsunlar onları takip edeceğiz.

Gönüllü Halk Güçlerinin koordinasyonu ile bir plan hazırladık ve bu plana göre Irak ve Suriye sınırlarında güvenlik sağlandı ve bu şekilde Irak’taki IŞİD ve Suriye’deki IŞİD birbirinden ayrılacaktır.’

Bağdat’ın El-Kerade bölgesinde bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu meydana gelen saldırıda 12 kişi ölmüş 46 kişi de yaralanmıştı.

Haber kaynakları pazartesi günü El-Kerade’de meydana gelen saldırıyı IŞİD teröristlerinin üstlendiğini açıkladı.

Irak Güvenlik Güçleri, Bağdat’ın kuzeyindeki Musul şehrini IŞİD teröristlerinin işgalinden tamamen kurtarmak için savaş halindedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.