İbadi: Türkiye, önce kendi sınırındaki IŞİD’le savaşsın

  • 11 Ocak 2016
  • 804 kez görüntülendi.
İbadi: Türkiye, önce kendi sınırındaki IŞİD’le savaşsın

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Türkiye’nin öncelikle Suriye sınırının yanı başındaki IŞİD ile mücadele etmesi gerektiğini belirterek Irak’taki askerlerini çekmesi için uyarıda bulundu.

Irak’ta polis teşkilatının kuruluşunun 94. Yıl dönümü münasebetiyle bugün düzenlenen törende konuşma yapan Başbakan Haydar el-İbadi, Türkiye’den bir kez daha Irak içindeki askeri birliklerini çekmesini istedi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, konuşmasının Türkiye ile ilgili bölümünde şunları söyledi: “Teröristler, Türkiye’nin Suriye sınırının hemen yanı başında bulunmasına rağmen Ankara askeri müdahale yapmazken terör tehlikesi bahanesiyle Irak topraklarının 100 kilometre içine giriyor.

Komşu Türkiye’den bir kez daha askeri birliklerini Irak’tan çekmesini istiyoruz; çünkü biz uluslararası yasalar çerçevesinde yabancı güçleri topraklarımızdan çıkarma konusunda elimizden gelen hiçbir çabayı esirgemeyeceğiz.”

Başbakan Haydar el-İbadi, Irak içerisinde şu an hiçbir yabancı muharip güç bulunmadığına dikkat çekerek Irak içerisinde bulunan yabancı askeri güçlerden İran ile uluslararası koalisyon güçlerinin Irak hükümetinin onayı ile yasal çerçevede ve yalnızca Iraklıların eğitimi için bulunduğunu söyledi.

Irak’ın terörle mücadele edebilecek yeterli askeri gücü olduğunu belirten İbadi, “Irak’ın terörle savaş için yabancı askeri güçlere ihtiyacı yok; yalnızca silaha ve askeri eğitime ihtiyacı var. Şu an teröristlere karşı yapılan hava operasyonlarının yüzde 60’ı Irak hava kuvvetleri tarafından gerçekleştiriliyor” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.