İmam Hamaney: 10 Şubat gösterileri İran’ı onurlandırdı

  • 16 Şubat 2017
  • 1.700 kez görüntülendi.
İmam Hamaney: 10 Şubat gösterileri İran’ı onurlandırdı

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyed Ali Hamanei, Tebriz halkının 18 Şubat 1978 yılındaki ayaklanmasının yıldönümünde Doğu Azerbaycan halkını kabul etti.

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyed Ali Hamanei, Tebriz halkının 18 Şubat 1978 yılındaki ayaklanmasının yıldönümünde Doğu Azerbaycan eyaletinin farklı kesiminden binlerce kişiyi kabul etti.

İnkılap Rehberi, bu görüşmede, milyonlarca İran halkının 10 Şubat İslam İnkılabı zafer yıldönümü gösterilerine katılmasını takdir ederek, bunun İnkılap ve İslami düzeni onurlandırdığını bildirip, “Bu büyük hareket İnkılap düşmanlarını da hayran bıraktı ve ben bu milletten nasıl teşekkür edeceğimi gerçekten bilemiyorum” beyanatında bulundu.

İmam Hamanei, gösterilere katılanların özellikle İnkılap’ın 3. ve 4. neslleri dahil farklı kesimlerden olduklarına işaret ederek, şu açıklamalarda bulundu: Bu insanların birçoğu İnkılap öncesi acı verici karanlık günleri ve onun ardındaki İnkılap’ın zaferi, İmam Humeyni ve Kutsal Savunma’yı hiç görmemiştir, ancak tamamen kendi hisleri, bilinçleri ve aydınlıklarıyla sokaklara döküldü.

İnkılap Rehberi İnkılap sonrası altyapı alanlarındaki kalkınmanın şaşırtıcı olduğuna değinerek, bu gelişmelerin birçoğunun 100 yılda bile ortaya çıkamayacağını belirtti.

İmam Hamanei, üst düzey yetkililere hitap ederek şu ifadeleri kullandı: Milletin ABD ve yabancı güçlerin karşısında durması onların ülkedeki tüm durumlardan memnun olmaları anlamına gelmiyor. Halkımız bazı yetkililer tarafından yapılan ayrımcılık, ihmal ve dikkatsizliklerden şikayetçidir. Bu yüzden yetkililer, sorunları gidermeye çalışıp millete “böyle olmalı” ibaresi yerine “böyle oldu” demelidir.

İslam İnkılabı Rehberi, ABD’nin eski ve yeni hükümetlerinin İran’ı savaşla tehdit etmelerine işaret ederek, “Tüm bu laflar birer yalandan ibarettir. Onlar bunu kullanarak bizi gerçek savaş olan ekonomik savaştan saptırmaya çalışıp askeri alana odaklanmamızı istiyorlar ve bunun devamında da kültürel ve ekonomik savaşlardan habersiz kalmamızı planlıyorlar” açıklamlarında bulundu.

İmam Hamanei, konuşmalarının bir kısmında da şu açıklamaları yaptı: Tebriz’in 18 Şubat 1978 yılındaki ayaklanmasını İslam İnkılabı’nın hızlanmasına yol açtı. Tebriz halkı geçen 130 yıl süresince İran halkının direnişinin en önemli odak noktalarından biriydi.

İnkılap Rehberi, Türk, Fars, Lur, Kürt, Arap ve Beluç gibi İran’daki farklı etniklerin bir arada bulunmasını ülkenin gelişmesi için parlak bir fırsat olduğunun altını çizerek, “Düşman bu etnikler arasında sorun yaratıp olaylardan yararlanmayı planlıyor, ancak milletin birliği bunu her zaman engelliyor” beyanatında bulundu.

İmam Hamanei, bazıların “milli barış” çağrısında bulunmalarına işaret ederek, şöyle dedi: Halkımız birbirine küs olmadığı için öyle bir barışa ihtiyaç yoktur. Ancak halkımız 2009’daki kötü amaçlı olaylarda olduğu gibi dini inançlarına ihanet edenlerle hiçbir zaman barışmayacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.