İran petrol üretimi günlük 400 bin varil artış kaydetti

  • 15 Şubat 2016
  • 952 kez görüntülendi.
İran petrol üretimi günlük 400 bin varil artış kaydetti

İslami İran Milli Petrol Şirketi genel müdürü Rukneddin Cevadi, yaptırımların kalktığı birinci ayda İran’ın petrol üretiminin günlük olarak 400 bin varil artış kaydettiğini söyledi.

İSNA’nın haberine göre, Cevadi, dün İran’ın ham petrol ihracatı ve üretiminin artışının en önemli programlarına temasla, yaptırımların kalkmasından sonra ilk ayda petrol üretiminin günlük 400 bin varil artış kaydettiğini belirterek, çok kısa zamanda İran’ın ham petrol üretiminin günlük 200 bin varil daha artacağını söyledi.

İran Milli Petrol Şirketi genel müdürü, İran’ın Fransız Total şirketi, Rusya Lukoil, ve İspanya’nın bir rafinerisi ile petrol ticaretinin ve ihracatının yeniden başlamasına temasla, yaptırımların kalkmasının ardından 5 yıl aradan sonra İran’ın Avrupa’ya ilk petrol satışını gerçekleştirmesiyle İran’ın petrol sanayinde yeni bir dönemin başlamış olduğunu söyledi.

Cevadi, İran’ın Total şirketiyle yaptığı anlaşmaya göre, İran’ın günlük olarak Total’a 160-180 bin varil arasında petrol satacağı açıklandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.