İranlı eski diplomatlar, nükleer anlaşmaya destek verdi

  • 24 Ağustos 2015
  • 784 kez görüntülendi.
İranlı eski diplomatlar, nükleer anlaşmaya destek verdi

İran’ın BM’deki eski temsilcileri ile yurtdışındaki eski temsilci, diplomat ve büyükelçiler gibi çok sayıda emekli ve tecrübeleri diplomatlar, İran ve 5+1 grubu arasındaki nükleer anlaşmaya desteklerini bildirdiler.

İran’ın BM’lerdeki eski temsilcileri ve İran dışişleri bakanlığının yurtdışında görev yapmış eski diplomatları, İran ve 5+1 grubu arasında varılan nükleer anlaşmayla ilgili olarak yayınladıkları ortak bildiride, bu anlaşmayla İran dışişleri bakanlığının diplomaside yeni bir yöntemi devreye soktuğunu belirterek desteklerini bildirdiler.

Bildiride, nükleer potansiyelin korunmasıyla ilgili garanti ve aynı şekilde bu alanda araştırma ve kalkınma ve bu faaliyetlerin resmiyette kabul edilmesi konusunda garanti, öte yandan uluslar arası zalimce yaptırımların kaldırılması gereğine işaretle, gelinen bu sürecin bölge ve uluslar arası arenada olumlu etiklerinin olacağının daha şimdiden görüldüğünün altını çizdiler.

Bildiride İran İslam inkılâbı rehberinin üstün stratejileri ve İran cumhurbaşkanının hedefli siyasetleri ve İranlı yetenekli diplomatların müzakerelerde yeni bir strateji ve taktikle müzakerelerden başarıyla çıktıklarına temas edildi.

Bildiride, nükleer anlaşmanın uluslar arası sistemde yeni bir dönemin başlamasına vesile olabileceğine dikkat çekilirken, bu yeni dönemde, uluslar arası güçlerin baskı, tehdit ve kendi siyasetlerini başkalarına dayatmaya yönelik tutumlarının en aza inmesi temenni edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.