İranlı general: Amerikalıların Fars Körfezi ve Hürmüz Boğazındaki tutumları değişti

  • 30 Ocak 2018
  • 888 kez görüntülendi.
İranlı general: Amerikalıların Fars Körfezi ve Hürmüz Boğazındaki tutumları değişti

İran devrim muhafızları ordusu 5. bölge komutanı tuğamiral Ali Azmai, Amerikalıların Hürmüz boğazı ve Farz körfezindeki tutumlarının değiştiğini ve onların uluslararası kanunlara daha fazla dikkat ettiklerinin görüldüğünü söyledi.

Sepah News’a göre, Ali Azmai, Amerikalı bazı askeri yetkililerin İran gemilerinin uluslararası güzergahlardaki geçişlerini değiştirmeleri konusunda açıklamalar ve onların Amerikan gemileri ile karşı karşıya geleceklerine ve bunun medyada yankılarına işaretle, ”Amerikan deniz piyadelerinin Fars Körfezi’nde uluslararası kanunlara dikkat etmeyerek İran sınırlarına girdikten sonra tutuklanmalarının ardından, Amerikalıların Fars Körfezi ve Hürmüz Boğazı’nda şirretliklerinin ve İran gemileriyle karşılaşmalarının daha az görüldüğünü” söyledi.

Bİlindiği gibi 2016 yılının ocak ayı başlarında Fars Körfezi’nde Amerikan deniz piyade askerlerinden bazıları İran sularına girmiş ve İran deniz güçleri de 1’i kadın 10 Amerikan deniz piyadesini tutuklamış ve yapılan soruşturmalarında onların kasıtlı olarak girmediklerinin anlaşılmasının ardından ve Amerikalı yetkililerin özür dilemelerinden sonra serbest bırakılmışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.