Kasımi: İran, Iraklı yetkililerin tüm hareketlerini gözetliyor

  • 01 Eylül 2018
  • 1.570 kez görüntülendi.
Kasımi: İran, Iraklı yetkililerin tüm hareketlerini gözetliyor

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Ä°ran’ın bir kaç gün içinde, Irak’ta yaÅŸanan son geliÅŸmelerle ilgili tutumunu ilan edeceÄŸini söyledi.

Behram Kasımi, Sputnik ajansına verdiÄŸi demeçte, Irak baÅŸbakanı Haydar El-Abadi’nin talimatıyla, HaÅŸdüş Åžabi kurumu baÅŸkanı Falih Feyyaz’ın görevden alınmasına temasla, ”Ä°ran, Iraklı liderlerin bütün konuÅŸmalarını ve hareketlerini gözetlemektedir. Bazı yanlış hareketler var ve Tahran onları yakından izliyor, takip etmeye de devam edecektir’ dedi.

Ä°ran dışiÅŸleri bakanlığı sözcüsü, Ä°ran’ın bir kaç gün içinde Irak’ta olup bitenlerle ilgili tutumunu açıklayacağını belirterek, ”Umarız, Irak hükümeti, halkın lehine ve halkın istekleri çerçevesinde karar alır. Terörizmle mücadeleye devam eder ve yabancıların müdahalesinin önüne geçer’ dedi.

Irak baÅŸbakanı Haydar el’Ä°badi, geçen perÅŸembe günü yayınladığı  bildiriyle,  Irak halk gönüllü güçleri HaÅŸdüş Åžabi Kurumu baÅŸkanı ve aynı zamanda Milli Güvenlik Müşaviri olan Falih Feyyaz’ı azletmiÅŸ ve bu kararın da Feyyaz’ın kendi siyasi ve parti faaliyetlerinde yoÄŸunlaÅŸmak istediÄŸinden alındığını iddia etmiÅŸti.

Bazı siyasi gruplar Irak’ta yeni kurulacak hükümet çalışmalarında Amerika’nın müdahalesinin olduÄŸunu bildirirlerken ABD’nin desteÄŸindeki bazı grupların ABD’ye hizmet için yeni hükümette yer almaya çalıştıkları gözleniyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.