Kudüs’de, Benyamin Netanyahu’nun Göçmen Siyasetleri Kınandı

  • 05 Nisan 2018
  • 1.037 kez görüntülendi.
Kudüs’de, Benyamin Netanyahu’nun Göçmen Siyasetleri Kınandı

Yüzlerce kişi, Beytul Mukaddes kentinde, siyonist rejim başbakanını Afrikalı göçmenlerle ilgili siyasetlerini protesto etmek için gösteri düzenlediler.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre “İhraçları durdurun” yazılı pankartlar taşıyan Afrika kökenli mülteciler, Siyonist İsrail rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu’nun BM Teşkilatı mülteciler yüksek komiserliği ile sağladığı mülteciler anlaşmasını iptal etmesi yönündeki kararını kınadılar.

Binyamin Netanyahu liderliğindeki aşırı sağcı koalisyon iktidarı geçen yıl söz konusu göçmenlerin sınır dışı edilmesini, kararı kabul etmeyenlerin ise hapse atılmasını öngören bir yasa çıkarmıştı.

Yasanın geçtiğimiz aylarda uygulanmasıyla birlikte sınır dışı edilmeye direnen bazı göçmenler hapse gönderilmeye başlanmıştı ancak bu kişilerin açlık grevine başlaması üzerine İsrail Yüksek Mahkemesi sınır dışı uygulamasını durduran bir karar aldı.

Bunun üzerine işgal rejimi göçmenlerden “kurtulmanın” başka yollarını aramaya başladı.

Bu arayış kapsamında önceki gün Birleşmiş Milletlerle bir anlaşma yapılarak göçmenlerden 16 bin 250’sinin Batılı ülkelere gönderilme kararı alındı.

Netanyahu önceki gün bu anlaşmayı kamuoyuna duyurdu ancak aradan henüz bir kaç saat geçmişken geri kalan göçmenlerin ülkede kalacak olmasına diğer koalisyon ortaklarının itiraz etmesi üzerine söz konusu anlaşmayı askıya aldığını açıkladı.

Anlaşmaya itiraz eden koalisyon ortakları bu göçmenlerin tamamının sınır dışı edilmesini talep ediyor.

İsrail meclisi (Knesset), Aralık 2017’de yasa dışı sığınmacıların ülkeden zorla çıkarılmasına izin veren yasayı geçirmişti. Daha sonra İsrail Yüksel Mahkemesi bu uygulamayı durdurmuştu. İsrail rejimi şimdi ülkedeki göçmenleri bir şekilde sınır dışı etmenin yollarını arıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.