Laricani: Irak toprak bütünlüğünü savunmak ancak birliği korumakla mümkün olur

  • 16 Şubat 2017
  • 1.010 kez görüntülendi.
Laricani: Irak toprak bütünlüğünü savunmak ancak birliği korumakla mümkün olur

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, Irak’ın güvenliği ve kalkınmasında kürtlerin rolüne temasla, birlik ve beraberlikle Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması ve savunmasının mümkün olabileceğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Ali Laricani,  dün Tahran’da Irak Kürdistanı  İslami İttihad partisi genel sekreteri Salahaddin Behaaddin’le görüşmesinde, Irak’ın birliği ve güvenliğinin İran için çok önemli olduğunu  söyledi.

Laricani, İslami grupların dünyanın her yerinde  birlik içinde olmaları gerektiğini belirterek; ”maalesef bu gruplardan bazıları bazen yanlışlıkla, siyonistlerle ve Amerikalılarla dostluk yapmaktadırlar ki bunun kendisi bir takım soruları beraberinde getirmektedir” dedi.

İran meclis başkanı, İsrail’in İslam ve müslümanlara  düşman olduğu konusunda kimsenin şüphesinin olmadığını belirterek, ”Irak büyük bir ülkedir ve bu ülke güvenlik ve istikrara kavuşmalıdır ve istikrara ulaşmanın bir yolu da, İslami hareketler arasında  ihtilafların giderilmesi ve Irak Kürdistan yerel yönetiminin Irak merkezi hükümetine yakınlaşmasıdır” dedi.

Sözkonusu görüşmede Irak Kürdistan  İslami İttihad partisi genel sekreteri, Irak’ın istikrar ve güvenliğinin sağlanmasında İran’ın desteklerine teşekkür ederken, bu konuda İran’la daha fazla işbirliği istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.