Lavrov: Suriye’yi bölme ve kalıcı güç oluşturma girişimleri kabul edilemez

  • 21 Nisan 2018
  • 1.091 kez görüntülendi.
Lavrov: Suriye’yi bölme ve kalıcı güç oluşturma girişimleri kabul edilemez

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’yi bölme ve bu ülkede kalıcı yabancı askeri güç varlığı oluşturma girişimlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Lavrov, BM genel sekreterinin Suriye özel temsilcisi Mistura ile görüşmesinde, Suriye sorununun BM kanalıyla bu zamana kadar çözümlenmemiş olmasının üzüntü verici olduğunu belirterek rahatsızlığını bildirdi.

Lavrov, BM’den, Suriye’de mesken, altyapılar, halka hizmet yerleri ve halkın sorunlarının giderilmesi yönünde yeterli adımların atılmadığını bildirdi.

Bu arada Moskova’da Avusturyalı mevkidaşı Karin Kneissi ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, Suriye’yi bölme girişimleri olduğunu gözlemlediklerini belirtti. Ayrıca kalıcı bir güç oluşturma çalışmaları olduğunu kaydeden Lavrov, bunların kabul edilemez olduğunu ve yapılan anlaşmalarla çeliştiğini kaydetti.
Lavrov, “BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararına göre Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve Suriyelilerin geleceklerini dış müdahale olmadan tayin edebilecekleri bir siyasi süreç başlatılması gerekiyor” diye konuştu.

Lavrov, ABD’nin Rusya ve Suriye’nin Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) heyetinin Duma’ya girmesine izin vermediği iddiasına yanıt verdi.
Lavrov, “ABD, Rusya ve Suriye’nin OPCW heyetinin Duma’ya girişine engel olduğuna dair kanıt olduğunu savunuyor. O halde kanıtları göstersinler” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın kimyasal saldırı iddialarıyla ilgili kanıtları sunduğunu anımsatan Lavrov, partner ülkelerinse sadece sadece açıklamayla yetindiğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.