NATO Gürcistan’da eğitim merkezi kuruyor

  • 08 Aralık 2014
  • 855 kez görüntülendi.
NATO Gürcistan’da eğitim merkezi kuruyor

NATO, Gürcistan’da bir eğitim merkezi kurmaya hazırlanıyor. NATO’nun geçtiğimiz Eylül ayında kuracağını duyurduğu merkezle ilgili ön çalışmanın tamamlanması için Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bu hafta temaslarda bulunan NATO Kafkaslar ve Orta Asya özel temsilcisi James Appaturai, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bu hafta bazı temaslarda bulundu. Kurulacak olan ortak eğitim merkezinin, NATO’nun Gürcistan’a vaat ettiği bir dizi adımın ilk ve en önemlisi olarak tanımlandı.

NATO savunma planlama uzmanlarının bir süredir Gürcistan’da konuyla ilgili çalışma yürüttükleri bilgisini paylaşan Appathurai, “Gürcistan’ın eğitim merkeziyle ilgili gerekli adımları hızlıca atmasından duyduğu memnuniyeti” dile getirdi.

Özel temsilci, “NATO şimdiden, tesisin tamamlanmasının ardından burada kimlerin eğitileceğini saptamış durumda,” şeklinde konuştu.

İki hafta önce Gürcistan Başbakanı Garibaşvili tarafından NATO’nun Brüksel’de bulunan genel merkezine gerçekleştirilen ziyaret sırasında konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, eğitim merkezi ve sonrasında atılacak adımların “Gürcistan’ı NATO’ya daha da yaklaştıracağını” söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.