Şeyh İkrime Sabri Depremde Ölen Müslümanlara Gıyabi Cenaze Namazı Kılınmasını İstedi

  • 29 Nisan 2015
  • 995 kez görüntülendi.
Şeyh İkrime Sabri Depremde Ölen Müslümanlara Gıyabi Cenaze Namazı Kılınmasını İstedi

Kudüs’teki Yüksek İslami Heyet Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Nepal’deki depremde hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınması çağrısında bulundu.

Şeyh İkrime Sabri, bugün (29 Nisan Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ölü sayısının çokluğu nedeniyle Nepal’de depremden zarar gören bölgelerde kurbanların toplu mezarlara gömüldüğünü, aralarında yüzlerce Müslümanın olduğunu ve İslami usullere göre gömülmediklerini söyledi.

Doğal afetlerde ve büyük felaketlerde hayatını kaybedip defnedilmeden önce cenaze namazı kılınamayanlar için gıyabi cenaze namazı kılınmasına İslam’ın cevaz verdiğini hatırlatan Şeyh İkrime Sabri, cenaze namazının farzı kifaye olduğunu ve bir grup Müslümanın kılmasıyla diğer Müslümanlar üzerinden farziyetinin düşeceğini belirtti.

Şeyh İkrime Sabri, Arap ve İslam ülkeleriyle Filistinli kurum ve kuruluşların Nepal’deki depremde zarar görenlerin yardımına koşmalarından gurur duyduğunu ve bunun Müslümanlar arasındaki birliği ve çeşitli alanlardaki dayanışmayı güçlendirdiğini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.