Suriye’de Uzlaşmanın Hayata Geçirilmesi İçin İki Bölgede Eş Zamanlı İcraatlar Başlatıldı

  • 30 Nisan 2018
  • 1.074 kez görüntülendi.
Suriye’de Uzlaşmanın Hayata Geçirilmesi İçin İki Bölgede Eş Zamanlı İcraatlar Başlatıldı

Başkent Şam’ın güney kenarları Yermük Bölgesindeki teröristlerin aileleriyle birlikte İdlib’e aktarılmaları mukabilinde İdlib kırsalı Kefrayya ve Fua beldelerinde kuşatma altında bulunan vatandaşların yanı sıra daha önce Iştabrak Beldesinden kaçırılan vatandaşların kurtarılmasını öngören uzlaşmanın ilk sürecini hayata geçirme icraatları başladı.

SANA’nın savaş muhabiri Halep’ten bugün erken saatlerde 22 otobüsün İdlib kırsalının kuzeyi Fua ve Kefrayya beldelerinde yıllardır kuşatma ve terör saldırılarına maruz kalan vatandaşların ilk bölümünü tahliye emek için harekete geçtiklerini belirtti. Muhabir otobüslerin Kızılay Örgütüne ait ambulans araçları eşliğinde hareket ettiklerini söyledi.

Otobüslerin Fua ve Kefrayya’da terör kuşatması ve saldırıları altında yaşam mücadelesi veren 5 binden fazla vatandaştan 1500 vatandaşı tahliye etmeleri beklendiğini açıklayan muhabir; bu vatandaşların ilgili devlet kurumlarının daha önceden Halep Kentinin doğu kenarlarında hazırladıkları geçici ikamet merkezlerine aktarılacaklarını kaydetti.

Savaş muhabiri Fua ve Kefrayya’dan terör mağduru sivilleri tahliye eden otobüslerin Eys Geçidinden Halep’e geçmelerine eş zamanlı olarak Şam’ın güney kenarları Yermük Bölgesinden terörist ve ailelerini taşıyan otobüslerin de İdlib’e hareket edeceklerini belirtti.

Diğer yandan SANA’nın savaş muhabiri ordu birliklerimizin sabahın erken saatlerinden beri Şam’ın güney kenarlarındaki teröristlerin çıkacakları geçitleri açma ve temizleme çalışmaları başlattıklarını belirtti. Muhabir ordu birliklerinin geçit üzerinde bulunan toprak barikatları ve patlayıcı düzeneklerini de kaldırdıklarını ifade etti.

Yermük’teki teröristler ve ailelerinin ilk bölümünü İdlib’e aktaracak otobüslerin Yermük Bölgesi kenarlarındaki Battiha Meydanında toplandıklarını ifade eden muhabir; teröristlerin tüm orta ve ağır silahlarını teslim edip sıkı bir aramadan geçmeleri ardından toplu halde İdlib’e gönderileceklerini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.