Tahran: Ä°ran’da insan hakları standartlarının yükseltilmesinde, yabancıların hiçbir yeri yok

  • 25 Ekim 2018
  • 1.680 kez görüntülendi.
Tahran: Ä°ran’da insan hakları standartlarının yükseltilmesinde, yabancıların hiçbir yeri yok

Ä°ran’ın BM Genel Kurulu 3. Komtesi’ndeki Temsilcisi dün yaptığı açıklamada, Ä°ran’ın meÅŸruiyeti ve güvenliÄŸini halkın sesi ve oyundan aldığını belirterek, Ä°ranlıların insan hakları standartlarının korunması ve yükseltilmesi çabalarında, yabancı aktörler için hiçbir yeri olmadığını ifade etti.

Ä°RNA’nın haberine göre, İran’ın BM Genel Kurul 3. Komtesi’ndeki Temsilcisi Muhammed Hasaninejad, BM Ä°nsan Hakları Konseyi’nin Ä°ran Özel Raportörü Javid Rahman’ın son raporuna gösterdiÄŸi tepkide, bugünkü tarihin sessiz olmasına raÄŸmen kesinlikle insan haklarının yalancı savunucularının sürekli iÅŸlediÄŸi cinayetlerini kayda geçeceÄŸini belirtti.

İran temsilcisi, toplumlarının ırkçılık, yabancı düşmanlığı, İslam düşmanlığı ve işkence ile dolup taşanların insan hakları standartlarını samimiyetle yükseltmek peşinde olan bir ülke hakkında yorum yapma hakkına sahip olmadığını ifade etti.

Hasaninejad, ABD’nin Ä°ran’a karşı yıkıcı ve agresif politikalarının herkesin malumu olduÄŸunu, Washington’un insan haklarına karşı yaklaşımının çifte standartlı, zararlı ve yanlış olduÄŸunu söyledi.

Ä°ran temsilcisi, BM Ä°nsan Hakları Konseyi’nin raporunda Ä°ran halkına yönelik yaptırımların etkilerine çok az ve çok geç kalınmış ÅŸekilde yer verilmiÅŸ olsa da,  İran’ın bunu olumlu bir geliÅŸme deÄŸerlendirdiÄŸini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.