Tümgeneral Süleymani’den İmam Hamanei’ye Tebrik Mesajı: IŞİD’ın Sultası Sonlandırıldı

  • 21 Kasım 2017
  • 1.202 kez görüntülendi.
Tümgeneral Süleymani’den İmam Hamanei’ye Tebrik Mesajı: IŞİD’ın Sultası Sonlandırıldı

İslam İnkılabı Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Süleymani, Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei’ye bir mesaj ileterek DEAŞ’ın ortadan kadırılması dolayısıyla İslam İnkılabı Rehberi’ni tebrik etti.

Irak ve Suriye’nin İslami direniş hareketlerinin terör fitnesi karşısında elde ettiği tarihi zaferleri ile temelinin Amerikan-Siyonist eksenine dayanan bir örgüt olan DEAŞ’ın Elbukemal’deki bayrağının indirilmesi neticesinde bu terör örgütünün bölgedeki hakimiyetinin tamamen sona ermesi dolayısıyla İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, İmam Seyyid Ali Hamanei’ye önemli bir mesaj ileterek bu büyük başarıdan dolayı İslam İnkılabı Rehberi’ni tebrik etti.

Kudüs gücü komutanı, İslam İnkılabı Rehberi ve Ayetullah Sistani’nin dahiyane üstün liderlik ve önerilerinin, tüm imkanların bu zehirli fırtınaya karşı seferber olmasına sebep olduğunu bildirdi.

Mesajının bir bölümünde; “6 sene önce Emir-ül Müminin Hz. Ali’nin (a.s) döneminde de olduğu gibi Müslümanların bilincini zedelemeye çalışan bir fitne bu sefer Siyonizm ve sulta düzenine bağlı olarak yıkıcı bir fırtına misali İslam dünyasını tehlikeli gücüne maruz bıraktı” ifadesini kullanan Tümgeneral Süleymani, mesajının devamında şu ifadelere yer vermiştir: “Bu tehlikeli fitne, İslam dünyasını ateşe verip Müslümanları birbirlerine düşürmek için düşmanlar tarafından oluşturuldu. “Irak ve Şam İslam Devleti” ismi altında tetiklenen bu kinci hareket, ilk aylarından beri on binlerce genci aldatarak, İslam dünyasının iki etkili ve belirleyici ülkesi Suriye ve Irak’ı büyük bir krize sürükleyip bu ülkelerdeki yüz binlerce kilometre kare büyüklüğünde olan bir bölgede bulunan köyleri, kentleri ve önemli yönetim merkezlerini işgal altına aldı; bu bölgelerde bulunan iş yerleri ile fabrikaların yanı sıra yollar, köprüler, rafineriler, doğalgaz ve petrol kuyuları, elektrik santralleri gibi alt yapı tesisatlarını tahrip ederek önemli ve değerli tarihi eserleri kalbinde barındıran kentleri de bomba yerleştirip yerle bir etti.

General Kasım Süleymani mesajında ayrıca, ‘’6 sene önce Siyonizm ve istikbar zehri ile perçinleşen ve Emir El mümünün Hz. Ali dönemindeki fitnelerin bir benzeri İslam Dünyasını bir kasırga gibi etkisi altına aldı. Bu tehlikeli ve zehirli fitne İslam dünyasında çatışma yaratmak ve Müslümanların bir biri ile savaşmasını sağlamak amacıyla İslam düşmanları tarafından yaratıldı’’ diye yazdı.

General Süleymani ayrıca Irak ve Suriye halkları ve devletlerine verdikleri destekten dolayı İran devlet ve ordu yetkilileri ve komutanlarına en içten teşekkürlerini bildirdiğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.