Velayeti: İslam İnkılabı Her Zaman Mazlum Milletlerin Yanında Olmuştur

  • 02 Haziran 2015
  • 755 kez görüntülendi.
Velayeti: İslam İnkılabı Her Zaman Mazlum Milletlerin Yanında Olmuştur

İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu’na bağlı  Stratejik Araştırmalar Merkezi  başkanı  Ali Ekber Velayeti, İran’ın her zaman mazlumların yanında olduğunu ve  bundan sonra da mazlumları savunmaya devam edeceğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Velayeti, Suriye meclis başkanı ile Tahran’da görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, bölge gelişmeleri ve gerçeklerine temasla, bölgede başlayan olayın önce Lübnan’da başladığı ve şekillendiğini sonra Suriye’ye sirayet ettiğini  ve  ardından da Suriye’de  direniş cephesini hedef aldığını ve bunun açık örneğinin de tekfircilerin    yapısında ve  faaliyetlerinde görüldüğünü söyledi.

Velayeti, sözkonusu  gelişmelerin Suriye’nin ardından Irak’a  sirayet ettiğini ve bunun da açık bir şekilde Irak devleti ve halkına yönelik   sınırsız saldırılarda görüldüğünü söyledi.

Velayeti, Irak’a yönelik tekfircilerin saldırısının ardından benzeri  saldırının Yemen’de de görüldüğünü ve Yemen’de bugün yaşanan olayların da gerçekte, Amerika, siyonistler ve bölgedeki mürteci rejimlerin işbirliğindeki komplonun devamı olduğunu söyledi.

Amerika, siyonistler ve mürteci rejimlerin elele verdiklerini belirten Velayeti,  bunların asıl hedefinin direnişi-mukavemeti ortadan kaldırmak olduğunu  ve aynı şekilde siyonist İsrail rejiminin güvenliğini  sağlama almak olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.