Yemen’de difteri tehdidi

  • 15 Kasım 2017
  • 933 kez görüntülendi.
Yemen’de difteri tehdidi

BM Yemen İnsani Yardım Koordinatörü McGoldrick, Yemen’deki tüm sınırların acilen açılması gerektiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, Suudi Arabistan elebaşını  yaptığı koalisyon güçlerine Yemen’de başta Hudeyde Limanı olmak üzere tüm sınırların açılması çağrısında bulundu.
Koalisyonun, Yemen’deki hava, deniz ve kara olmak üzere tüm sınır geçişlerinin kapatılmasını içeren kararının ülkeye insani yardımların girişini engellediğini anımsatan McGoldrick, “Uluslararası kuruluşların Yemen’de çalışan 300 personeli de ekonomik ablukadan dolayı mahsur kaldı.” dedi.
McGoldrick, Aden Limanı’nın açılmasının yeterli olmadığını, Hudeyde Limanı ve havaalanlarının da acilen açılması gerektiğini vurguladı.
Yemen’e gönderilen insani yardım malzemelerinin yüzde 75’inin Hudeyde Limanı’nından giriş yaptığını ifade eden McGoldrick, özellikle bu limanın açılmasının en önemli öncelikleri olduğunu dile getirdi.
McGoldrick, Yemen’de dünyanın en büyük insani felaketlerinden birinin yaşandığını vurgulayarak ülkede nüfusun tamamına sadece 120 gün yetecek kadar pirinç kaldığını söyledi.
McGoldrick, binlerce kişinin koleradan hayatının kaybettiğini hatırlatarak su istasyonlarının çalışmaması durumunda kolera salgınının daha ölümcül bir hal alacağı uyarısında bulundu.
Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier, Yemen’de kasım ayının ilk haftası itibariyle 10 valilik sınırları içinde 118 difteri vakası tespit edildiğini, 8 valilikte de 11 kişinin difteri nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti.
Lindmeier, difteri ve kolera ile mücadelede aşı kampanyalarının hayati öneme sahip olduğunu ve ülkeye sağlık malzemelerinin ulaştırılması için sınırların açılması gerektiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.