Yemen’de Suudi rejimine ait bir savaş uçağı düşürüldü

  • 15 Şubat 2017
  • 1.264 kez görüntülendi.
Yemen’de Suudi rejimine ait bir savaş uçağı düşürüldü

Yemen hava savunma güçleri, dün Mareb eyaletinde Suudi rejimine ait bir savaş uçağını düşürdüler.

El’alem kanalına göre, düşürülen uçağın modeli ve ayrıntılarıyla ilgili bilgi verilmedi.

Yemenli kaynaklar, Suudi rejimi savaş uçağının Mareb şehri semasında alçaktan uçarken vurulduğunu bildirirlerken,  Suudi rejimi işbirlikçilerinin  uçağın düştüğü bölgede  bir güvenlik koridoru oluşturduklarını bildirdiler.

Bu arada alınan bir başka habere göre, Rusya dışişleri bakan yardımcısı Genadi Gatilov dün yaptığı açıklamada, Yemen faciasının Suriye buhranından daha az olmadığını söyledi. Rus yetkili, Arap ülkelerinin Suriye buhranında yaşanan insani meselelerde izledikleri çifte standart tutumun kaygı verici olduğunu bildirirken, onların sözde faaliyet gösterdiklerini ama Yemen’de insani konuda hiç bir şey yapmadıklarını söyledi.

Rusya dışişleri bakan yardımcısı, Yemen’de insani  buhranın Yemen halkının yüzde 80’ini olumsuz etkilediğini  belirterek, Yemen’in insani açıdan  çok büyük bir facia içinde olduğunu ve bundan dolayı bu sorunun çözümü için  bir girişimin zaruri olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi Suudi rejiminin Amerika, batılı ülkeler ve bölgede bazı arap rejimlerin desteğinde Yemen’e yönelik saldırılarında bu  zamana kadar en az 11 bin insan ölürken,  milyonlarca insan da evinden barkından oldu ve mülteci durumuna düştü ve ayrıca Yemen’in altyapısı da büyük oranda yerle bir edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.