Zarif: ABD nükleer anlaşma konusundaki taahhütlerine bağlı kalmalıdır

  • 14 Temmuz 2017
  • 1.030 kez görüntülendi.
Zarif: ABD nükleer anlaşma konusundaki taahhütlerine bağlı kalmalıdır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, BM Siyasi Yüksek Kurul oturumuna katılmak için gittiği New York’ta açıklamalarda bulundu.

İran dışişleri bakanı Zarif, Newyork’a inişinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını yeniden bildirirken, ”bu anlaşma çok yönlü ve uluslararası bir anlaşmadır ve bu anlaşma yıllarca süren müzakerelerin sonucunda sağlanmıştır” dedi.

Bütün tarafların anlaşmaya tam bağlı kalmalarını beklediklerini belirten Zarif, ‘Ama, maalesef bu zamana kadar  Amerika’nın  bu anlaşma karşısında taahhütlerini yerine tam olarak yerine getirdiğini görmedik ve bu anlaşmadan yeterince de istifade etmedi” dedi.

Zarif, Rusya, Ürdün ve Amerika arasında  Suriye’nin güneybatısında ateşkes sağlanması ve İran’ın bu anlaşmaya karşı tutumuna dair de temasla, ”Tahran her zaman çatışmaların sona ermesi ve terörizme ile mücadelede çok yönlü birliğin sağlanması  ve bölgede buhrana neden olan IŞİD ve En’nusra cephesi gibi terör gruplarının yokedilmesinden yanadır” dedi.

İran Dışişleri Bakanı, açıklamasında ayrıca, ”halihazırda bütün çabamız Kazakistan’ın başkenti Astana’da Rusya ve Türkiye ile varılan Suriye’deki kapsamlı ateşkesin çok yönlü ve tam olarak yürürlüğünü sağlamaktır ve böylece sıkıntı çeken Suriye halkına da insani yardımların yapılmasının önü açılmış olacaktır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.